https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavitev nove knjižice o prehrani: Jedi, bogate z vlakninami

Pokrajinska in študijska knjižnica, 23.10.2024 ob 11:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so danes, 23. oktobra, predstavili publikacijo Lahko jem - Jedi, bogate z vlakninami, ki so jo pripravili strokovnjaki s področja javnega zdravja, kulinarike in vzgoje, med njimi mag. Branislava Belović, Luka Đolonga in Sanja Fartelj.

Jedi bogate z vlakninami se osredotoča na pomembnost prehranskih vlaknin, ki jih najdemo v polnozrnatih žitih, sadju, zelenjavi, stročnicah in oreščkih. 

Knjižica vsebuje recepte, primerne za vse obroke dneva, ki izkoriščajo naravno bogastvo vlaknin, pri tem pa ohranjajo poln okus in hranilno vrednost živil. Recepti so zasnovani tako, da so enostavni za pripravo in dostopni, kar omogoča, da zdrava prehrana postane del vsakdana brez kompromisov pri okusu.

Pri pripravi pričujoče publikacije so združili moči, znanje in izkušnje zdravnica specialistka socialne medicine in pediatrije, zdravnica specialistka epidemiologije, kuharski mojster in vzgojiteljica. 

Publikacijo sta izdala Pomursko društvo za boj proti raku in Nacionalni inštitut za javno zdravje, vsak udeleženec pa jo je prejel ob predstavitvi dogodka.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.