https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Rekordna udeležba in zmaga Leile Mazouzi na prestižnem judo turnirju

28.10.2024  

Minuli vikend je v Slovenj Gradcu potekal mednarodni judo turnir Koroška Open Zavarovalnica Sava, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope. Letos je dogodek dosegel nov mejnik z rekordno udeležbo – zbralo se je kar 833 tekmovalcev iz 128 klubov, ki so prišli iz 19 različnih držav.


Na turnirju je med mladinkami nastopila tudi ženska ekipa Celjskega judo kluba Z dežele Sankaku, za katerega trenira in tekmuje tudi Prekmurka Leila Mazouzi. Po navodilu trenerja Marjana Fabjana so dekleta zaradi še večjega izziva tekmovala v višji kategoriji, kot so običajno, kar pa jih ni ustavilo na poti do odličnih rezultatov.

Leila Mazouzi je s štirimi zmagami, vse dosežene predčasno z ipponom, brezkompromisno premagala vso konkurenco in osvojila prvo mesto v kategoriji mladink do 70 kilogramov. Njen izjemen nastop je navdušil tudi komisijo organizatorja in sodnike, ki so ji podelili naziv najboljše mladinke turnirja.

Celjska ekipa Sankakuja je s svojimi uspehi – dvema zlatima in enim srebrnim odličjem – osvojila tudi ekipno prvo mesto med mladinkami in s tem še dodatno potrdila svojo moč na tem prestižnem tekmovanju.

Foto: Niko Jankovič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.