https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Na avtocestnem počivališču okradla tujca

20.02.2012 ob 6:59  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo v kateri je nastala samo materialna škoda, dva primera povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih. Poleg tega je bilo obravnavanih osem kaznivih dejanj in kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, tri tatvine, ogrožanje varnosti, goljufijo in poškodovanje tuje stvari. Na avtocestnem počivališču sta neznana storilca zvabila tujca iz osebnega avtomobila, izrabila njuno nepazljivost in iz notranjosti vozila ukradla žensko torbico z dokumenti in zlatnino. V Beltincih je bil obravnavan vlom v osebni avtomobil, v Ižakovcih pa tatvina kolesa.    

Javni red je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Prebivalce Pomurja vabimo na okroglo mizo z naslovom »Zaščita živali«, ki bo to sredo ob 12. uri na Policijski postaji v Murski Soboti. Na okrogli mizi bodo svoje poglede in razmišljanja na temo zaščite živali predstavili policisti, veterinarji, predstavniki društva za zaščito živali in predstavniki lokalnih skupnosti.

Ljutomerski policisti pa vas vabijo v Terme Banovci, kjer bodo med zimskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otoke, ki so ga poimenovali Akademija detektiva Frančeka. Detektiv Franček bo z otroci reševal različne nerešljive primere. Pridružite se jim  to sredo ob 10. uri, ko bodo reševali talce, ki so jih ugrabili teroristi.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes čez dan opravljali med Mursko Soboto in Lendavo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.