https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Komedija Dober dan v Rogašovcih

Rogašovci, 21.02.2012 ob 12:30  

Na popoldan pustne nedelje je v kulturni dvorani v Rogašovcih potekala premiera komedije Dober dan, v izvedbi domače dramske skupine Močnikovi, ki deluje pod okriljem Kulturno prosvetnega društva Rogašovci.

 

Po krajšem premoru se je tokrat spet zbrala zasedba iz komedije Policijska postaja, ki je tudi tokrat med občinstvom poskrbela za odlično vzdušje, v katerem je prevladoval glasen smeh ter bučni aplavzi.

Samo dogajanje je postavljeno v štiričlansko družino, ki živi v bloku med opravljivimi sosedi, med katerimi izstopa soseda Alenka (Jasna Habot). Mama Ana (Lidija Ficko) in oče Drejči (Jože Borovnjak) živita »ustaljeno« zakonsko življenje, ki ga dodatno še začinita sin Luka (Matej Mertük) in snaha Tina (Maja Ficko).

Rdečo nit dogajanja skozi komedijo vleče simpatični poštar Srečko (Boštjan Sinic), zaradi katerega se na koncu življenje družine obrne na glavo, kar pa ima na koncu pozitiven učinek na družino, saj po novem zaživi tako, kot si je dolgo prizadevala. Sicer pa je komedija, ki jo je zrežirala Metka Recek, besedilo pa je nastalo pod peresom Francija Pluta, resnično vredna ogleda, saj nas na šaljiv način popelje skozi dogajanja v družinah za marsikaterimi stenami.

Dramska skupina Močnikovi je tokrat spet dokazala, da premore odlične igralce, navdušenje občinstva pa jim je sigurno dalo novega elana za delo vnaprej.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. bossinic
      21.02.2012 ob 16:25 bossinic

      http://www.facebook.com/MachoInMejke

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.