https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vlado Kreslin in Jean Bačič Quartet na marčevski Bujti repi

 

Klub prekmurskih študentov 21. marca pripravlja že 55. Bujto repo, ki jo mnogi poznajo kot najznamenitejšo zabavo Prekmurcev v slovenski prestolnici. Prireditev se bo ob spremljavi značilne prekmurske glasbe Veških dečkov pričela s tradicionalno večerjo, nadaljevala pa s koncertnim delom, kjer bodo nastopili Jean Bačič Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.


Bujta repa bo letos potekala 21. marca 2012 v Festivalni dvorani v Ljubljani s pričetkom ob 20. s tradicionalno večerjo – bujto repo, domačimi kolinami ter prekmursko gibanico.

Utrinek z lanskoletne Bujte repe ...

Po večerji bodo nastopili Veški dečki, nato pa se bo pričel koncertni del, kjer bo občinstvo zabavala glasbena skupina Jean Bačič Quartet. Ob vrhuncu večera bo nastopil  Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Letos Bujta repa v sodobnejši izvedbi

Klub prekmurskih študentov se je letos odločil tudi za posodobitev tradicionalne prireditve z uporabo sodobne multimedijske tehnologije in popestritev večernega dela z video predstavitvijo samega kluba in zgodovine Bujte repe. Tudi tokrat pa bo dogodek dobrodelno obarvan, saj se bodo zbirala sredstva za projekt Kluba prekmurskih študentov, in sicer Študentski fond, kjer bodo kasneje socialno ogroženim članom kluba podelili enkratne štipendije.

Vsak posameznik oziroma družba, ki bo želela prispevati delček k Študentskemu fondu, bo imela možnost profesionalnega fotografiranja na prireditvi, v zameno za dobrodelnost pa bo organizator fotografije razvil in podaril fotografiranim.

Vstopnice od pet evrov naprej

Po zaključku prireditve na prizorišču v Festivalni dvorani se bo zabava prestavila v znani ljubljanski klub Companeros, kjer bodo obiskovalci s predložitvijo vstopnic od Bujte repe imeli prost vstop in možnost nakupa pijač po akcijskih cenah.

Utrinek z lanskoletne Bujte repe ...

Vstopnice bo od 9. marca naprej mogoče kupiti v predprodaji, in sicer na sledečih predprodajnih mestih: Ljubljana (K4 - Metropol), Maribor (Štuk) in Murska Sobota (Pomurski študentski servis). Cena vstopnice za člane Kluba prekmurskih študentov brez večerje bo znašala 5 evrov, z večerjo pa 9 evrov.

Za nečlane cena vstopnice brez večerje znaša 8 evrov, z večerjo pa 13 evrov. Na dan prireditve bodo na voljo zgolj enotne vstopnice brez večerje za 10 evrov. Prav tako bo organiziran avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota‒Maribor‒ Ljubljana in nazaj.

 

Več fotografij s pretekle Bujte repe si lahko ogledate s klikoma na spodnji fotografiji ...

1. del fotografij

2. del fotografij

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jonie
      21.02.2012 ob 17:01 jonie

      idemo :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.