https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šiftarjeva fundacija med najaktivnejšimi v Sloveniji

Petanjci  

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija velja za eno najaktivnejših tovrstnih ustanov. Za njimi je pestro, uspešno in vsebinsko bogato leto, velike načrte pa imajo tudi za leto 2012.


Pred kratkim so v Ustanovi sprejeli poročilo o dejavnosti in finančno poročilo za minulo leto, pa tudi program dejavnosti s finančnim načrtom za leto 2012.

Za njimi je uspešno leto

Leto 2011 je bilo, kot so zapisali na svoji spletni strani, dinamično, vsebinsko bogato in uspešno. Fundacija je uveljavljala širšo družbeno angažirano vlogo ter povečala prepoznavnost v lokalnem, regionalnem in širšem okolju, tudi mednarodnem, njen program pa so kljub zaostrenim gospodarskim razmeram podprli ustanovitelji, številni donatorji, del sredstev pa so pridobili tudi na razpisih.

V letu 2011 so izpeljali številne projekte: ob tekočem vzdrževanju vrta  zasadili nekaj novih dreves, vrt  obogatili s skulpturo kiparja Štefana Hauka, postavili odprti kiosk za prospekte, se prijavili na štiri razpise, sklenili dogovora o sodelovanju z Inštitutom za narodnostna vprašanja in Osnovno šolo Tišina, uspešno so izvedli  literarni razpis na temo Moj sosed, izdali tri knjige in prospekt o Vrtu, organizirali več odmevnih prireditev, pripravili sedem Vanekovih ekoloških večerov ter bili aktivni na številnih drugih področjih.

V Vrtu spominov in tovarištva bodo spodbujali medgeneracijsko sodelovanje

Vrt je, poročajo, obiskalo čez tisoč ljudi, med njimi več ministrov slovenske vlade in tujih veleposlanikov. Ustanovni član fundacije dr. Anton Vratuša je zadovoljen z doseženim napredkom - ne samo, da se je povečalo število ustanoviteljev, je poudaril, vedno več je tudi prostovoljcev, ki zavzeto sodelujejo.  Ustanova se v petnajstih letih delovanja uspešno obrača k mladim, za katere bi morala v prihodnosti postati še bolj vabljiva, zlasti za študente.

So med najaktivnejšimi v Sloveniji

Med drugim se je Vratuša zavzel, da Vrt spominov in tovarištva tudi z revitalizacijo ohrani izvirno sporočilnost: boj proti vsakemu nasilju ter spodbujanje medgeneracijskega in mednarodnega sodelovanja; dobro pa sodelujejo tudi z Občino Tišina in tamkajšnjim županom. Razvejana dejavnost ter kontinuirano in vsebinsko prepoznavno delovanje fundacijo uvršča med najaktivnejše tovrstne ustanove v državi.

Za leto 2012 imajo ambiciozne načrte

Kot so zapisali, bo program za leto 2012 program kontinuitete in novih projektov. K uspehom pomemben del prispeva kakovostna ekipa, ki jo vodi dr. Slavica Tovšak.  Letos si bodo prizadevali za skrb za vrt in obnovo, za kar so dobili evropska sredstva; posvetili se bodo tudi mladim – služil bo namreč kot popestritev šole v naravi, prelevil se bo tudi v  “ograček mladih talentov”, vključili pa bi ga tudi v ekološko učno pot v okviru projekta Biomura – od mrtvic do reke. Poleg tega bodo organizirali številne prireditve, razstave in koncerte.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.