https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Žerjav stopa na prste Žaliku in partnerjem pri nakupu Naftinih družb

Lendava, 24.02.2012 ob 0:25  

Sedanji minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ocenjuje, da je treba nepregledno prodajo dobro delujočih odvisnih podjetij Nafte Lendava nemudoma prekiniti in preveriti vse okoliščine.


"Upam, da bo Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) skrbno preučila tako očitke, ki se pojavljajo v medijih, kot druge očitke ter da bo ustrezno ukrepala," Žerjava povzema časopis Dnevnik.

Cvetu Žaliku (levo) in Radovan Žerjav sta očitno na različnih bregovih glede prodaje odvisnih podjetij lendavske Nafte.

Žerjav še meni, da bi bilo za za Nafto Lendava, predvsem pa za njeno hčerinsko podjetje Nafto Petrochem, ključno, da se najde strateški partner, ki bo zagotovil proizvodnjo, razvoj in delovna mesta. Kaj drugega, "vključno z nakupom vodstva podjetja (Nafte Strojna, op. p.), pa predstavlja dokončen potop pomembnega prekmurskega subjekta," poudarja Žerjav.

Kupci že določeni?

Po poročanju Dnevnika obstajajo možnosti, da bosta podjetji Nafta Geoterm in Nafta Strojna prodani vnaprej izbranima kupcema. Za Nafto Strojno, ki je ocenjena na slabih pet milijonov evrov, je v igri le še en kupec – tako imenovani konzorcij Strojna, ki ga sestavljajo mariborsko podjetje Metalna Impro, lenartsko Jekona in vodstvo Nafte Strojne, vključno s predsednikom uprave Nafte Lendava Cvetom Žalikom.

    Komentarji

    1. xerox
      24.02.2012 ob 9:45 xerox

      Tak je praf Žerjav, kapa doj... Stavi toga Žalika pa ovoga orhidejaša, ka bi si punila žepke z davkoplačevalskimi pejnezami...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nekdo
      24.02.2012 ob 10:10 nekdo

      Žerjav ima popolnoma prav. Žalik meša streene v NAFTI celi čas. Zdrave dele prodajajo. Isti je Pivar. Na račun firme vzel posojilo, postavil ČRPALKO, jo zaprl in zdaj jo bo kupil. Poznano so mi razmere v Nafti ze dolgo časa (30 let).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      24.02.2012 ob 18:51 okvals

      Tudi meni so poznane 28 let..V zadnjih 20-tih letih so odpustili ali se kako drugače znebili najmanj 500-tih delavcev..vodilni pa so še vedno isti..to je realnost in vsa resnica današnje Nafte. Uničili so eno večjih firm, kar jih je stalo na teh prostorih..in niti eden od krivcev za to še ni reneje odgovarjal ali ne daj bog..končal za zapahi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.