https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Janja Rošer nova predsednica Sveta romske skupnosti

25.02.2012 ob 15:33  

Po poročanju Dela je edina kandidatka za predsednico Sveta romske skupnosti Janja Rošer na današnji volilni seji v Murski Soboti bila izvoljena na mesto predsednice.


Svet romske skupnosti  je sicer februarja že opravil interne volitve na seji v Ljubljani, vendar tako Janja Rošer kot novomeška romska svetnica Dušica Balažek nista prejeli zadostnega števila glasov – najmanj 14.

V izjavi za Delo.si je nova predsednica Rošerjeva, sicer diplomirana socialna delavka, izrazila zadovoljstvo ter vnovič poudarila, da bo delovala v korist vseh slovenskih Romov.

Janja Rošer (Foto: Delo.si)

Rošerjeva bo delovala povezovalno

Diplomirana socialna delavka Janja Rošer je za Delo izjavila, da bo kot predsednica Sveta romske skupnosti delovala v dobro vseh. Kot poročajo na Delo.si, želi Rošerjeva do konca oktobra, ko ji bo potekel mandat, delovati povezovalno in pustiti za seboj pozitivni pečat.

Rudaš: Konec mandata bo Rošerjeva dočakala le, če ne bodo iz ozadja delovali »strici«

"Mi si želimo, da bi novi predsednici uspelo narediti tisto, kar doslej nikomur ni, to pa je povezati vse Rome, in da bi delovala enakopravno do vseh 21 članov Sveta romske skupnosti," je za Delo.si povedal predsednik Foruma romskih svetnikov Darko Rudaš, obenem pa novo predednico opozoril, "da v primeru, če bodo iz ozadja delovali "kaki strici", potem kot predsednica zanesljivo ne bo dočakala konca mandata."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.