https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Komedija Spusti me pod odejo na Cankovi

Cankova, 27.02.2012 ob 7:08  

Gledališka skupina  KD Ivan Kaučič, ki bo prihodnje leto praznovala 110 let delovanja, se je tokrat predstavila na gostovanju v Kulturnem domu na Cankovi.


Sedanja skupina je zelo uspešna, saj vsako sezono pripravi najmanj eno gledališko predstavo. Njihove komedije v režiji Srečka Centriha navdušujejo in dodobra nasmejijo številne gledalce po vsej Sloveniji. Skupina se odzove vsakemu povabilu, naj bo to Gledališče Nova Gorica ali pa vaški kulturni dom. V zadnjih uspešnih letih je z odličnimi predstavami sodelovala na Linhartovih srečanjih v Postojni in tudi zmagovala.

Letos se predstavlja z izjemno komedijo Raya Cooneya, Spusti me pod odejo. Po treh ponovitvah v Ljutomeru se skupina podaja na gostovanja. Obenem še nastopajo z 100 minutnim Skečhecem, izredno zabavno predstavo šestih humorističnih skečev. V komediji se znajdemo v prostoru, v katerem nekdo sliši, česar ne bi smel ali pa se znajde tam, kjer se ne bi smel, ker tam nekdo drug čaka nekoga drugega.

Philipa, založnika otroških knjig, in njegovo ženo Joan povabijo na založniško večerjo. Stanovanje bo tako ostalo nezasedeno vsaj do polnoči. Poslovni partner Henry je prvi, ki zaprosi za stanovanje, da bi lahko izkoristil vroče trenutke s svojo ljubico. Istočasno pa tudi njegova žena Linda želi preživeti čudovit večer z novim ljubimcem Walterjem in prosi Philipovo ženo, da ji odstopi stanovanje. Usodnega večera želi posteljo preizkusiti tudi nemška varuška Silvija z malce ekscentričnim dekoraterjem Alistairom, ki pri njih že več mesecev dekorira stanovanje.

Vsi so pripravljeni, a kaj, ko zaradi sumljivega pisma, ki ga pomotoma v roke dobi Philip in posledično napada ljubosumnosti, večerja odpade. Naenkrat se tako v stanovanju srečajo ljudje, ki se ta večer nikakor ne bi smeli srečati. Kako torej skriti ljubimca, kako prevarati moža, kako lagati, kako biti na samem z ljubico ter koga vse »položiti« in kako?

Stampedo, ki skozi Cooneyevo izvrstno bulvarko pelje gledalce iz ene v drugo komično situacijo, je tudi na Cankovi med občinstvom zagotovil obilo zabave ter ljudem na usta priigral širok nasmeh, le ti pa so igralce nagradili z dobrimi vtisi in bučnim aplavzom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.