https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Moravskih Toplicah podelili štipendije nadarjenim študentom

Moravske Toplice  

Minuli petek je bilo v sejni dvorani občinske zgradbe v Moravskih Toplicah veselo in svečano obenem. Mladi obrazi študentov in študentk so prišli na svečan podpis pogodbe o štipendiranju za šolsko leto 2011/12 z občino Moravske Toplice in Pomursko izobraževalno fundacijo.


28 mladih, ki so zadostili pogojem javnega razpisa, si je s podpisom štipendijske pogodbe za to šolsko leto olajšalo študentsko življenje v Mariboru in Ljubljani. V svečanem nagovoru sta jim Alojz Glavač, župan občine Moravke Toplice in dr. Mitja Slavinec, predsednik PIF, zaželela čim več študijskih uspehov, izrazila pa tudi željo, da se po končanem študiju vrnejo v domači kraj ter z novim znanjem pomagajo pri razvojnem razcvetu občine in pokrajine.

Čeprav gospodarske razmere zahtevajo vse izdatnejšo zategovanje pasu pri javni porabi, so se v občini Moravske Toplice odločili, da raven denarja,ki ga namenjajo za svoje štipendiste, ne bodo zmanjševali. Občina Moravske Toplice je poleg občine Beltinci in Murska Sobota edina pomurska občina, ki na tak način skrbi za materialno pomoč občinskim študentom.

    Komentarji

    1. vidocq
      28.02.2012 ob 21:55 vidocq

      Koruzo vemo kje raste , le do zdroba je težje priti ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.