https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gasilci v Orehovcih praznovali visoki jubilej

Orehovci, 28.02.2012 ob 10:05  

Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci je bilo ustanovljeno leta 1882 na pobudo kmeta in tedaj politično vplivnega domačina Franca Vračka iz Orehovcev. Društvo se uvršča med najstarejše v občini Gornja Radgona in ima danes 75 članov, od katerih je 25 operativnih članov in 12 mladincev. Delujejo na območjih vasi Orehovci, Orehovski Vrh in Ptujska Cesta, kjer je skupno 142 gospodinjstev.

 

Zadnjo soboto v februarju v gasilskem domu Orehovci so se zbrali že stotridesetič člani in članice tega omenjenega gasilskega društva ter vsi vabljeni gostje. V začetku jubilejnega občnega zbora so v kulturnem programu poskrbeli za popestritev večera, pevci  radgonskega gasilskega okteta. Po poročilu predsednika društva Marjan Ščančarja je bilo moč razbrati, da je leto 2011 bilo delovno in ustvarjalno, plan dela na področju izvajanja javne gasilske službe pa je bil v celoti realiziran.

Na področju operativnih nalog se je z enoto članov in z mladinsko enoto opravilo potrebne naloge, kot so letni pregled društva in občinsko tekmovanje. Posebej pohvalo pa je prejela mladinska enota, ki je v letu 2011 dosegla zelo dobre rezultate na kvizu za mladino v Gornji Radgoni, regijskem tekmovanju gasilske mladine v Serdici, regijskem tekmovanju v orientaciji na Kapeli in občinskem tekmovanju v orientaciji v Lutvercih. V društvu pa posvečajo tudi posebno skrb za njihove veterane, tako je poskrbljeno da se lahko udeležijo raznih družabnih srečanj in izletov, ki se organizira preko Gasilske zveze ali preko samega društva. Pohvalno je tudi sodelovanje z Gasilsko zvezo Gornja Radgona, občino Gornja Radgona in Turističnim društvom Majolka.

Veliki  dogodek v društvu pa so zabeležili konec julija in v začetku avgusta, ko so bili gostitelji mednarodnega gasilskega tabora mladih iz prijateljskega nemškega  mesta Grenzach Wyhlena. Tabor, ki je potekal kar osem dni je bil zelo bogat, saj so si ogledali veliko znamenitosti in lepot naših krajev kot so Postojnsko jamo in luko Koper, enodnevno kopanje v Moravskih Toplicah, ogled radgonske kleti in okolice, izlet po Koroški in srečanje z prijateljskim PGD Črneče.

Letošnjo leto bo prav gotovo eno najbolj delavnih, saj jih čaka veliko dela. Predvsem se bodo potrudili z organizacijo občinskega tekmovanja za mladino in pa največja zalogaj, ki jih čaka v letošnjem letu, organizacija in izpeljava svečanosti in praznovanja ob visokem jubileja 130 let delovanja PGD Orehovci. Tako so že znani datumi praznovanja. V petek, 20. julija, bo svečana seja in podelitev društvenih priznanj, v soboto, 21. julija, pa svečanost s kulturnim programom, podelitvijo priznanj ter zaključek z vrtno veselico.

Tekst in foto: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.