https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Preprodajalec droge z območja UE Ljutomer končal v priporu

01.03.2012 ob 11:44  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so v sredini meseca februarja zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovednih drog. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli 40–letnega osumljenca, ki je zanj odredil pripor.

Murskosoboški kriminalisti so več mesecev izvajali preiskavo zoper 40-letnega moškega iz območja  UE Ljutomer, za katerega je obstajal utemeljen sum, da se ukvarja s preprodajo prepovedanih drog. V preiskavi so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

Pri odvzemu prostosti so kriminalisti v osebnem avtomobilu osumljenca odkrili in zasegli  5589,81 gramov prepovedane droge konoplje – marihuane, za katero bi osumljenec zaslužil 14.700 evrov, s prodajo na drobno pa okrog 38.000 evrov.

Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. Preiskava je še pokazala, da je osumljeni v letu 2011 z namenom prodaje pridelal večje količine prepovedane droge konoplje. Osumljenec pa ni nov v tem "poslu", daj je v preteklosti že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. padalec
      01.03.2012 ob 12:24 padalec

      ja naši vrli policaji kljub obljubam o znižanju plač in odpuščanju ne počivajo.samo kaj ko pa še naprej lovijo takšne zločince kot ta ubogi vrtičkar,za resnične barabe pa nimajo ne jajc ne pameti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.