https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na destinacijah družbe Sava Turizem tekmovanja mladih kuharjev

Moravske Toplice  

Družba Sava Turizem, d. d., je pristopila k projektu nacionalnega tekmovanja osnovnih šol v avtohtoni lokalni kulinariki. Tako bodo marca na treh destinacijah družbe potekala regionalna tekmovanja mladih kuharjev, kjer se bodo ti pomerili v pripravi tradicionalnih slovenskih jedi.  


Na tekmovanje v avtohtoni kulinariki  za osnovnošolce se je prijavilo 97 osnovnošolskih skupin s skupno skoraj 600 tekmovalci, samo tekmovanje pa poteka pod okriljem spletnega portala www.kuhnapato.si, ki se že dve leti ukvarja z izobraževanjem najmlajših o širšem pomenu kulinarike. Otroci bodo na osmih regionalnih tekmovanjih skušali prikazati lokalne kulinarične posebnosti in ob pomoči mentorjev pripraviti tradicionalne slovenske jedi, ki najbolje predstavljajo njihovo okolje.

Mladino bodo ozaveščali o pomenu kakovostne prehrane

Družba Sava Turizem je kot partner pristopila k projektu, katerega namen je predvsem pri otrocih in mladostnikih vzbuditi zanimanje za kulinariko in jih ozavestiti o pomenu kakovostne, doma pripravljene hrane. Tako bodo na treh destinacijah družbe potekala regionalna tekmovanja, in sicer 6. marca v Termah 3000, 8. marca v Termah Ptuj in 16. marca v Sava Hotelih Bled.

Foto: vidik.si

Mlade kuharje bo ocenjevala strokovna komisija, v katero bodo vključeni tudi profesionalni kuharji družbe Sava Turizem. Na tekmovanju v Termah 3000 bosta v ocenjevalni komisiji sodelovala Danilo Kozar in Danilo Čurman, v Termah Ptuj Aleksander Šori, v Sava Hotelih Bled pa Simon Bertoncelj.

»Kulinarika je pomemben del naše ponudbe in lokalne specialitete vključujemo v vsakodnevne jedilnike. Kulinarično dediščino regije predstavljamo tudi z različnimi spremljevalnimi dogodki in organiziramo priložnostne kuharske tečaje lokalnih jedi. Zato smo tekmovanje z veseljem podprli, saj verjamemo, da je potrebno tradicionalno slovensko kuhinjo ohranjati in predstavljati našim gostom«, razloge za sodelovanje pri projektu pojasnjuje Ferdo Gumzej, direktor gostinstva v Termah 3000.

Na regijskih tekmovanjih bodo izbrali po tri skupine, ki se bodo v mesecu maju udeležile finalnih tekmovanj v Ljubljani, Mariboru in Celju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.