https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Laura Železen: Guči prekmurski, ka mo te razmila

04.03.2012 ob 12:34  

Ena od osmih finalistk Cosmo mature 2012 Laura Železen iz Domajinec se je na natečaju revije Cosmopolitan odločila, da bralce svojega bloga očara s pisanjem v prekmurščini. Prvi odzivi so pozitivni ...

Cosmo matura je natečaj, ki ga organizira revija Cosmpolitan, v okviru katerega osem finalistk spremljajo skozi priprave na maturo. Dolžnost finalistk je, da tedensko objavijo vsaj dva bloga, sodelujejo v različnih izzivih, objavljajo rešitve maturitetnih nalog, ob koncu pa morajo narediti čim boljši vtis na žirijo. Naklonjenost si v največji meri pridobijo z rezultati mature in s strani žirije.

Blog dijakinje zadnjega letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci objavljamo v originalu:

Guči prekmurski, ka mo te razmila :)

Prvi blog v prekmurščini, vüpan pa, ka te tudi drüjgi kaj zastopili, ka san napijsala :))

Neven zakoj, ali puno Prekmurcov se sramüvle svojga narečja, prekmurščine. Zakoj bi se mogli seskou mij prilagajati nekomi? Zakoj se inauk za razliko ne bi nešče nan prilagajo, pa se bar malo potrüjdo, ka bi nas razmo?

Večkrat se je že zgoudilo, ka so lidgej v Lublani ali pa ge indri misli, ka smo z Mađžarske, čiglij mamo dosta več besejd z nemščine zejtih. Enauk pred lejtami je ena skupina celou na Srečanji objezerskih turističnih drüjštev SLO pijtala, či so naši lidgej slučajno z Madžarske prišle. Zgleda, ka zemljepis ništerne tüdi malo zajebava.

Punokrat san v Maribori, od gnes dale tüdi v Lublani, zatau ka san ena od finalistk Cosmo mature 2012, pa še itak po naše tučen. Vej či do me ščele razmite, do se pa malo že pomantrale. Menej je nej sran, od ge san doma, či me štoj pijta od ge san, s ponoson poven, ka san doma z Goričkoga, najlepšoga konca naše mame küre. Či me pa štoj ne razmi, pa njemi z veseljon pomagan prevesti kakšno rejč ali pa dvej.

Či lejko naš Činč popejvle v prekmuščini pa ga nej sran, pa si cejla Slovenija popejvle njegove pesmi v prekmurščini (čiglij je fčasi praf smejšno poslüjšati nekoga s štajerske, kak se mantra po naše), zakoj te ne bi tüdi mij lejko po naše gučali, kamakoli prijdemo? Eni bi se lejko malo zamislili nad ten, zakoj na drűjgih koncaj Slovenije fčasi začajo "govoriti"..

Fsen, ka ste me bar malo razmili, svaka čast, ovi pa ka ste me nej, pa samo pijtajte pod komentarami, ka van nejde v glavau, pa van z najvejkšin veseljon poven :))

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. aknela73
      04.03.2012 ob 13:02 aknela73

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.