https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Topič še vedno verjame v pozitivno odločitev, igralci na Facebooku pesimistični

Murska Sobota, 6.3.2012  

Čeprav se je dan zavlekel že v večer, odločitve italijanskih investitorjev še vedno ni. Kot je povedal predsednik Miroslav Topič bo odločitev sprejeta še danes ali ponoči, saj se tudi Italijani zavedajo, da časa več ni. Medtem posamezni igralci Mure 05 na socialnem omrežju Facebook ne verjamejo več obljubam.

Tudi vodstvu Mure 05 je prekipelo od čakanja. Zaradi tega so prejšnji teden italijanskim investitorjem do danes postavili rok, da sporočijo končno odločitev o sodelovanju. Kot nam je v telefonskem pogovoru zjutraj povedal predsednik Miroslav Topič, ni znano, kdaj naj bi bila odločitev sporočena, nestrpno pa pričakujejo klic iz Dubaja. Tam se namreč nahajajo na sestanku člani upravnega odbora kluba iz Italije, kjer se dogovarjajo s poslovneži, ki delujejo v okviru skupine. Prvi mož Mure pravi, da so njegovi občutki dobri, saj so Italijani iz upravnega odbora od prvega trenutka za sodelovanje, s tem pa se mora strinjati večina družbenikov.

A težko pričakovanega klica iz Združenih arabskih emiratov še ni bilo, pa čeprav je tam ob času, ko to pišemo, samo še ena ura do polnoči. Predsednik Topič je še vedno optimist, za klubsko spletno stran ob 18.30 je povedal naslednje: "V tem trenutku se družbeniki mudijo na sestanku kjer naj bi padla končna odločitev. Po mojem pogovoru s člani upravnega odbora bo odločitev o vstopu investitorja sprejeta še danes zvečer oz. ponoči, saj se tudi investitorji zavedajo, da časa praktično ni več. Z našimi kolegi, investitorji smo ves čas na vezi in verjamem, da bo kmalu prišlo do pozitivne odločitve."

Nogometaši na Facebooku izražajo razočaranje

Tako kot številni pristaši Mure pa na odločitev čakajo tudi nogometaši. Kot je razbrati po pisanju posameznih nogometašev Mure 05 na socialnem omrežju Facebook, o dnevu odločitve niso bili posebej seznanjeni, pa tudi v obljube več ne verjamejo ...

Kronologija dogajanja zgodbe o italijanskih investitorjih:

Zgodba o Italijanih se vleče kot jara kača. Prvič je bila javno predstavljana 19. decembra lani, ko je klub na občnem zboru spremenil statut društva in v upravni odbor sprejel tri Italijane in posrednika Kristjana Gregoriča. Takrat je bilo rečeno, da bo sodelovanje sklenjeno okrog novega leta.

Ko je bilo končno obelodanjeno, da bo mesec dni kasneje, torej 19. januarja podpis pogodbe, se je zataknilo na sestanku na Mestni občini Murska Sobota do te mere, da so si italijanski investitorji vzeli čas za premislek. Njihova želja je bila, da bi bil dokončen dogovor sklenjen pred koncem prestopnega roka, da bi skušali še dodatno okrepiti moštvu, vendar kljub uspešnemu dogovoru dan pred iztekom prestopnega roka, razen Jureta Travnerja ni bilo novih igralcev.

Sledilo je novo mučno čakanje, kdaj bodo Italijani nakazali obljubljen denar, namesto tega pa so zahtevali revizijo, da je predstavljeno finančno poslovanje res tako, kot so jim ga vodstvo kluba predstavilo. Poleg navijačev, ki komaj čakajo na razplet zgodbe, so se vmes zase postavili tudi nogometaši in po sestanku, kjer jim je bilo še enkrat več obljubljeno, da bodo denar dobili, so se strasti (začasno) umirile.

Kot mejnik lahko štejemo tudi 16. februar, ko so Italijani potdili, da bodo vložili v Muro 05 in poskrbeli za priprave v Pulju, v vmesnem času pa naj bi se dokončale aktivnosti v zvezi s finančnim delom do te mere, da bi igralci in ostali upniki prejeli do začetka prvenstva vsa dolgovana sredstva.

V soboto se je prvenstvo pričelo, denarja pa še vedno ni bilo. Samo obljub imajo dovolj tudi vodilni kluba, zato je predsednik Topič prvega marca Italijanom postavil rok, ko morajo sporočiti odločitev, možna odgovora pa sta samo dva - da ali ne.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vidocq
      06.03.2012 ob 11:12 vidocq

      ja to je zelo pomembno,,,,,, kdaj bo pa klic za nova delovna mesta --------- tudi z Dubaja --------- sem velik pristaš , vendar ob priložnostih tudi rad dregnem tiste , ki so istočasno povezani z gospodarstvom /lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. tomlu
      06.03.2012 ob 11:37 tomlu

      mene ne zanima samo odgovor DA ali NE, zanima me tudi na kakšen način bodo hoteli povračilo oz. kaj hočejo v zameno...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lomowall
      06.03.2012 ob 11:54 lomowall

      Dali bodo posojilo klubu, ta bo pa moral vrniti celotno glavnico + oderuške obresti. Če klub ne bo vračal posojila (kar seveda ni sposoben) bodo dolg pokrivali z prodajo igralcev. Italijani imajo t.i. WIN-WIN situacijo, torej varno naložbo za nadpovprečni donos. Dejansko sami ne bodo vložili v klub niti eura, samo posodili ga bodo. Dejansko bodo vložili manj kot najmanjši sponzor, dobili pa bodo veliko več! Klub potrebuje klasične sponzorje in ne investitorja. Nekoga ki bo v klub vložil nepovratno zaradi drugih interesov (promocija, povečanje prodaje ipd.). Po moji oceni je za klub najslabši možen odgovor DA.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Drznost
      06.03.2012 ob 14:48 Drznost

      joj kak je pa nešče pameten. Penezi do do konca meseca z italijani ali brez.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2012 ob 9:11 muras gost

      ka je zdaj s temi italjanceki nedo glasa od sebe dali???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.03.2012 ob 9:18 lajč gost

      Ma s toga nika nede na konci-tak kak so nas parkrat nategnoli, de zdaj isto. ŽAL!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. tomlu
      07.03.2012 ob 9:43 tomlu

      drznost: ja doj do leteli z neba namesto dežja:)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.