https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Občini Črenšovci ulice še vedno »krasijo« komunalni odpadki

Črenšovci, 06.03.2012 ob 11:51  

Od prvega marca dalje v lendavskem koncu Prekmurja komunalne odpadke ne odvaža več Komunala Lendava, pač pa v Občini Lendava podjetje Eko-Park, v preostalih šestih občinah pa murskosoboški Saubermacher&Komunala. Če so bili občani Črenšovcev doslej vajeni, da so njihove odpadke odpeljali že zjutraj, danes ulice tudi še opoldan »krasijo« posode za smeti in vreče.

Lendavska Komunala se je za prenehanje z izvajanjem storitev prevoza in zbiranja komunalnih odpadkov odločilo zaradi »težkih razmer na trgu in zaradi finančne blokade oz. rezervacije sredstev na TRR podjetja s strani CERO Puconci«. Podjetje je občinam, v katerih je izvajalo storitve odvoza odpadkov, poslalo dopis, da naj poskrbijo za odvoz in zbiranje odpadkov.


Še pred prvim marcem, ko je Komunala odpovedala sodelovanje, so se v lendavski občini sestali na izredni seji občinskega sveta, kjer so sklenili, da organizira gospodarsko javno službo odvoza in zbiranja komunalnih odpadkov v njihovi občini javno podjetje Eko-Park.

Tega pa za zdaj še niso storili v preostalih šestih občinah in sicer Odranci, Velika Polana, Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje in Turnišče. Slednje štiri so skupaj z Lendavo tudi ustanoviteljice Eko-Parka. Vendar bo v teh občinah vsaj začasno komunalne storitve odvoza odpadkov skrbelo podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota in sicer od prvega marca do izbire novega koncesionarja.


Na fotografijah iz Občine Črenšovci lahko vidite, da danes, ko bi morali biti komunalni odpadki odpeljani, opoldan še vedno njihove ulice »krasijo« vreče za smeti. Doslej so bili črenšovski občani vajeni, da so njihove smeti odpeljali že zgodaj zjutraj ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.