https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Puconski odbojkarici se kmalu odpravljata v Los Angeles

 

Sara Sakovič in Tamara Borko bosta v ZDA nadgrajevali znanje in se udeleževali številnih turnirjev v odbojki na mivki.


Odbojkarici Keme iz Puconcev, ki sta si nadeli ime Beach team BoSa, sta sicer skupaj začeli igrati šele lansko leto. Sakovičeva je pred tem igrala s Heleno Fabjan, ker pa sta obe obrambni igralki, je vsaka potrebovala blokerko.

Sara Sakovič (levo) in Tamara Borko (desno) imata visoke cilje.

"Nasploh je v beachvolleyu potrebno nekaj let, da se še izoblikuje oz. najde idealna dvojka - obrambna igralka in blokerka. Izrednega pomena je tudi dobra kemija med igralkama in pri nama to na srečo je, saj sva, odkar se je Tamara pridružila ekipi iz Puconcev, postali zelo dobri prijateljici," pojasnjuje Sakovičeva, in dodaja: "Obema je odbojka največja droga, zato sva se lansko leto odločili preizkusiti tudi kot soigralki beachvolleya. In tako je nastala prva pomurska dvojica."

V Los Angelesu bosta vadili pod švedsko taktirko

Sakovičeva je beachvolley začela trenirati pod vodstvom švedskega trenerja Isaka Hermanssona, s katerim je tudi po njegovem odhodu iz Slovenije ohranila stike. "Ker si obe želiva, da bi zelo napredovati in dosegali čim boljše uspehe, sva se zelo razveselile vesti, da se lahko pridruživa Isaku in njegovemu švedskemu beachvolley klubu na pripravah v Los Angelesu."

V prvi vrsti si želita čim bolj kakovostnih treningov in nadgradnjo znanja, ob tem pa se bosta preizkusili še na številnih članskih turnirjih. "Meniva namreč, da od tam lahko prineseva dragocene izkušnje, saj doma na žalost beachvolley še ni na takšnem nivoju, kot v tujini."

Zadnji trije meseci posvečeni fizičnim pripravam

Priprave v Los Angelesu bodo po njunem mnenju prav tako dobra nadgradnja fizičnih priprav, ki se jih v zadnjih treh mesecih intenzivno posvečata pod vodstvom kondicijskega trenerja Roka Brezavščka, skupaj z dvojico Andrejo Vodeb in Simono Fabjan. "Moč in kondicija sta namreč bistvenega pomena v beachvolleyu, ki na prvi pogled izgleda podobno dvoranski odbojki, v bistvu pa gre za povsem drug šport," dodajata igralki puconske Keme.

V bližnji prihodnosti si želita postati najboljši v državi

Borkova in Sakovičeva imata postavljene jasne cilje – v tej sezoni si želita preboja v finalne boje na slovenskih turnirjih, v bližnji prihodnosti pa ciljata na vrh. Želita si državnega naslova in igranja na turnirjih CEV. "Glede na najina leta so to povsem realni cilji, saj kot 21-letnica in 24-letnica predstavljava zelo mlado dvojico, ki ima zelo dobro trenerko Tadejo Veit. Slednja je tudi sama že osvojila državni naslov, v pomoč pri doseganju najinih ciljev pa nama je tudi dosedanji selektor beachvolley reprezentance Simon Krakar."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2012 ob 9:27 roki gost

      bravo punci ,zelo dobra naveza :) želim vama čim več uspehov in dobrih uvrstitev !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2012 ob 13:39 metoyu gost

      Drugivi sestri Fabjan, vse mata kar nucata :)). Srečno dikline!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2012 ob 13:51 O_10 gost

      Super igralki če bi bili iz LJ, bi lahko brez problema igrali v slo reprezentanci že zaradi izbire kluba bi jima bilo lažje. Je pa tak, da se v odbojki na mivki da uspeti tudi s pomočjo dobrih sponzorjev, če vsaj kvaliteto imaš.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2012 ob 14:26 Mateja gost

      mislim ka kvaliteto mata obe kelko pa njima še fali pa mislin ka ta sigurno nadoknadile ,ker poznan obe pa znan ka sta obe takšni garači ka kapo dol .Mislin ka ta mele večje probleme dobiti sponzorstva glede na današnjo situacijo še posebej pri nas v prekmurji ...držim vama pesti pa naj vama grata vse ka sta si zastavile :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2012 ob 14:47 O_10 gost

      Glih zato pravim da če bi bile iz LJ, bi to bilo drugače. Tam je več možnosti za sponzorje in bi ju lahko tudi bolj opazili.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2012 ob 15:10 roki gost

      Ja ,žal je res tako..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.03.2012 ob 12:19 Soke gost

      Ooo, zakon! veliko uspeha in čim več vez si najta;).

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.03.2012 ob 17:45 Đafko gost

      Dobri sta, ampak! Anja Potočnik nima KONKURENCE ;)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.03.2012 ob 19:43 Soft gost

      no no no.. dekla se trudi po najboljših močeh!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.