https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih deluje uspešno

Murska Sobota, 08.03.2012 ob 9:10  

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je v začetku tega tedna sklicalo zbor članov, na katerem so izvolili organe zbora članov, podali delovno in finančno poročilo preteklega leta, obravnavali plan dela za tekoče leto in spremembe pravil društva, hkrati pa so posthumno podelili naziv častnega člana, Antonu Tončku Kos.


V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota je 214 članov, osnovni cilj in namen društva pa, kot je povedal predsednik društva Štefan Maučec, je: "Pomoč našim članom, da se čim bolj enakovredno in čim lažje vključujejo v življenje in delo."

V društvu se izvaja 24 aktivnosti oziroma programov, letos se dodaja še en program

"Izvajamo 24 posebnih socialnih, kulturnih, zdravstvenih, športnih programov. Zagotavljamo pripomočke za življenje in delo naših članov, spremljamo problematiko usposabaljanja, izobraževanja, zaposlovanja, socialno problematiko in tudi sproti rešujemo vse probleme," je še povedal Maučec, ki je z lanskoletnim planom dela zadovoljen.

Društvo letos dodaja še en program, osebno asistenco na domu, v ta namen pa je društvo zaposlilo tudi eno osebo preko javnih del. "Začeli bomo tudi z aktivnostmi glede naših prostorov," je še povedal Maučec.

Lani spremembe predvsem v vodstvu

Z lanskoletnim delom pa je zadovoljen tudi podpredsednik Vojmir Prosen. "V lanskem letu je bilo kar nekaj sprememb, še posebej spremembe ob oblikovanju novega vodstva, ob veliki izgubi našega predsednika. Ravno zaradi sem zelo vesel, ker smo na en lep, mehak, prijazen način od gospoda predsednika dobili vsa soglasja, da lahko oblikujemo novo vodstvo in da lahko začrtano pot izpeljujemo naprej," je povedal Prosen.

Lani izgubili eno pravico

Čeprav imajo slepi in slabovidni v Sloveniji kar precej pravic, so lani izgubili pravico, znižanje voženj. "Imeli smo vozne knjižice, kjer je bilo možno, da slepi in slabovidni ter tudi drugi invalidi v Sloveniji imajo cenejšo vožnjo v javnem potniškem prometu. Ta pravica je sedaj nekako ugasnila, ampak se borimo, da dobimo to pravico nazaj," je še povedal Prosen.

Foto: www.mdss-ms-drustvo.si

Društvo sodeluje in deluje uspešno

Društvo dobro deluje, saj so med seboj zelo povezani in vedno težijo, da sodelujejo zelo dobro, "se pogovarjamo, se razumemo, se slišimo in tako lahko tudi uspešno delujemo," je še dodal Prosen, ki verjame, da bo tako tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.