https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Krištancih, Šalincih in Grlavi delavci gradijo kanalizacijsko omrežje

 

Zakonodaja nalaga, da bodo do konca leta 2017 morala biti vsa gospodinjstva priključena na kanalizacijsko omrežje. V občini Ljutomer vasi Krištanci, Šalinci in Grlava s tem zagotovo ne bodo imele težav, saj izgradnja kanalizacijskega omrežja poteka nemoteno.


Županja Olga Karba, ki je občino prevzela v težki finančni situaciji je mnenja, da se z dobro voljo in gospodarskim ravnanjem marsikaj doseže, tako da sedaj nemoteno poteka izgradnja kanalizacijskega omrežja dolžine 7,3 km za 121 gospodinjstev v treh vaseh občine Ljutomer, in sicer v Krištancih, Šalincih in Grlavi. Delež celotne investicije je izračunan na okrog 1 milijon evrov, vsako gospodinjstvo pa bo moralo plačati malo manj kot 1000 evrov - odvisno od velikosti hiše in funkcionalnega zemljišča. Odplačevanje bo sicer možno v 12 obrokih, v nekaterih primerih celo v 24 obrokih.

Projekt, ki bi skoraj propadel, bo zaključen meseca maja

"To je projekt, za katerega nam je skoraj propadlo gradbeno dovoljenje. Projekti so bili pridobljeni v letu 2007, takrat je bilo tudi izdano gradbeno dovoljenje, ki je bilo enkrat tudi podaljšano," je povedala Karba, ki je pojasnila, da del sredstev zagotavlja občina iz proračuna, manjši del pa bodo zagotovili prispevki občanov, saj morajo vsi, ki so priključeni na kanalizacijsko omrežje, plačevati komunalni prispevek. Dela fekalne kanalizacije so predvidena z zaključkom v mesecu maju tega leta, vendar bodo končana verjetno že prej.

Zadovoljna županja in občani

"Vesela sem, da dela sedaj potekajo nemoteno, služilo pa je tudi vreme v času zime. Zahvala gre podjetju Pomgrad, kot izvajalcu in tudi krajankam ter krajanom, ki so strpni in nudijo pomoč, ko je le ta potrebna," je dodala še Karba.

Da pa s potekom dela ni zadovoljna le županja občine Ljutomer, nam je krajanka Balažic Vida povedala, da je prav tako vesela, da se je projekt končno uredil. "Prepričana pa sem, da vso zadovoljstvo in veselje z mano delijo tudi ostali vaščani. Ne motijo me niti stroji," je še povedala Balažičeva.

V letošnjem letu veliko investicij

"V prihodnje planiramo izvedbo kanalizacijskih omrežij tudi v sklopu sistema C, oskrbe s pitno vodo, kjer ni predvidena samo izgradnja vodovodnega sistema, ampak tudi kanalizacijskega omrežja. Trenutno imamo na portalu občine razpis za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v Pristavi, kjer smo  uspeli pridobiti tudi nepovratna sredstva. Pričakujem, da bom pogodbo podpisala v prvi polovici tega leta. Je pa dejstvo, da bomo bolj lahko reševali ravninski del naše občine. Predvsem v gričevnatem delu pa bomo se poskušali pogovarjati z občani, da bodo pristopili k izgradnji lastnih čistilnih naprav," je povedala Karba in dodala še, da predvidevajo tudi izgradnjo ceste v Stročji vasi mimo osnovne šole, intenzivno napreduje delo v Zadružnem domu na Cvenu, prenavljajo pa se tudi ulice v Občini Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.