https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Tanja Žagar: Graditi kariero v tujini, živeti pa v Sloveniji, je nemogoče

09.03.2012 ob 10:45  

Tanja Žagar bo jutri nastopila v Murski Soboti, pred tem pa smo z njo opravili krajši intervju. "Lisička" je razkrila, da zadnje čase pogosto zahaja v naše kraje, po 63. koncertih pa bo v Murski Soboti nastopila s koncertnim programom šele prvič, zato obljublja, da se potrudila, kot da bi bil to sploh njej prvi nastop.

Kakšni so vaši spomini na najstniška leta in Foxy Teens?

Če bi lahko, bi čas takoj zavrtela nazaj in se vrnila na začetek naše Foxy poti. Pred nami je bilo toliko novega, nepričakovanega, vznemirljivega ... Naša skupna pot mi je dala toliko lepih zgodb, novih izkušenj, vzponov, pa tudi padcev, veselih, srečnih, radostnih trenutkov in seveda tudi tistih bolj žalostnih, odločilnih, težkih ...

Z dekleti smo skupaj preživele ta tako zelo pomembna najstniška leta, ki mi bodo za vedno ostala v najlepšem spominu! V devetih letih našega sodelovanja smo z delom, trudom in vztrajnostjo nanizale veliko uspehov in tako zaznamovale slovensko glasbeno sceno! Pri tem pa nam je ves čas stal ob strani in nam pomagal producent in menedžer Miki Šarac, s katerim sem se odločila, ko smo z dekleti zaključile našo skupno pevsko pot, nadaljevati tudi kot solistka.

Kljub mladosti vas mnogi označujejo za zrelo pevko, za starejšo populacijo.  Zakaj mislite, da je tako?

Res je, da je večina mojih besedil zelo izpovednih, čustvenih, življenjskih ... Prinašajo globoko sporočilo, zato jih je potrebno poslušati od začetka do konca. Ljudje v različnih življenjskih obdobjih pa glasbo tudi različno dojemamo in se ji posvečamo. Za določene pesmi je potrebno imeti že nekaj življenjskih izkušenj, da se te kot poslušalca lahko dotaknejo na pravi način. Pravzaprav lahko rečem, da je kakšna pesem, ki jo izvajam, morda v tem trenutku tudi zame še prezrela.

Tukaj so moje misli pri čudoviti pesmi "Majhne nežnosti", za katero je prelepo, čutno besedilo napisal Adi Smolar.  Pesem poje o parih, ki so že dolga leta skupaj, ki so preživeli že marsikaj, pa ljubezen in spoštovanje med njimi ostaja in si še vedno želijo bližine drug drugega. Prepričana sem, da bodo Majhne nežnosti dobile še večjo težo takrat, ko bom tudi sama z nekom že vrsto let delila svojo življenjsko pot, saj bom tudi jaz takrat to pesem dojemala na drugačen način. Zaenkrat pa jo z največjim veseljem na vseh svojih koncertih posvetim in zapojem vsem tistim, ki to lepo izkušnjo že imajo.

Sicer pa je moje mnenje, da glasba ne pozna prav nobenih starostnih meja, saj gre za lepe občutke, ki jih človek ob poslušanju dobi, ali pač ne. Dokaz za to smo bile prav najstniške Foxyce, saj so nas sprejele in spodbujale vse generacije, preko katerih je naša pesem Naj pada zdaj dež tudi postala zimzelena!

Mnogi vam pravijo nova Simona Weiss, vam je to v ponos?

Seveda mi je, saj je Simona Weiss izvajalka, ki je polnila največje dvorane, izvajalka, ki jo imajo ljudje radi in ki je pustila veliko sled. Zelo jo spoštujem in ji bom vedno hvaležna, da nam je v začetku naše Foxy poti dala priložnost, da smo lahko skupaj z njo nastopile na njeni veliki koncertni turneji, kjer smo se lahko, takrat, kot še novinke na glasbeni sceni, predstavile publiki.

Kakšni so vaši glasbeni načrti v bodoče?

Trenutno je pri meni na prvem mestu promocija nove, tretje plošče z naslovom "Naj živi lep spomin", na kateri je 14 novih pesmi. Od tega kar štirje dueti in sicer z Alfijem Nipičem, Adijem Smolarjem, Marijanom Smodetom in Rokom Ferengijo. Na novi plošči je tudi najbolj "nora" pesem, z naslovom "Nora noč", brez katere ne mine več noben "nori" žur! In v kratkem bo tudi Nora noč dobila svoj videospot.

Poleti me čaka veliko nastopov, veselic, praznovanj, žurov in plesov, skupaj z mojo spremljevalno skupino Avantura, jeseni pa zopet koncertna turneja!

Mnogo slovenskih glasbenikov se podaja na tuje trge. Ali tudi vi kaj razmišljate v tej smeri?

Tudi čez mejo sem že velikokrat nastopila. Pela sem na Hrvaškem, v Srbiji, Črni Gori, Bosni, Makedoniji, na Ohridu, na Madžarskem in v Švici, pa tudi v Bolgariji na festivalu Balcan music awards.

Na moji glasbeni polički ponosno stojijo glasbene nagrade, ki sem jih na festivalih prejela. Z veseljem se bom povabilom za kakšen nastop izven naših meja še kdaj odzvala, vendar graditi kariero v tujini, živeti pa v Sloveniji, je nemogoče! Sicer pa jaz neskončno rada prepevam svoji zvesti domači publiki in o kakšni selitvi, vsaj zaenkrat, še ne razmišljam!

Kaj lahko pričakujemo na sobotnem koncertu ob dnevu žena v Murski Soboti?

Mislim, da smo v pričakovanju prav vsi! Tako vi, kot tudi jaz, saj bom pri vas v Murski Soboti s svojim koncertnim programom, prvič! To bo sicer že moj 63. koncert in tako kot na vseh do sedaj se bom tudi v soboto potrudila in dala vse od sebe, kot da bi to bil moj prvi koncert!

V lepih pesmih Tiho, tiho čas beži, Hvala ker si ob meni ti, Naj živi lep spomin, Majhne nežnosti, Vsaj malo sonca, Minili sta že leti dve in drugih, vam bom pripovedovala svojo zgodbo, večer pa mi bodo pomagali obogatiti moji glasbeni prijatelji, s katerimi bomo tudi skupaj zapeli. Z menoj bosta legendarna Duško Lokin in Marijan Smode, harmoniko bodo raztegnili Mladi Dolenjci, veliko mladostne energije bo s seboj prinesel pevec David Grom, prav tako pa vam bova v živo zaplesala z mojim soplesalcem Matevžem Ogorelcem, s katerim sva leta 2007 zmagala v turnirju Zvezde plešejo.

Za veliko smeha bo poskrbel humorist Sebastjan Kamenik, ta koncert pa bo prav poseben še zaradi tega, ker bodo na odru z menoj vaši, oziroma kar naši Prekmurci! Govorim o spremljevalni skupini Avantura, s katero odlično sodelujemo in na to sem zelo ponosna! Pravzaprav se zdaj, ko redno hodim v Prekmurje na vaje, počutim že kar malo vaša!

Hja, veliko truda, časa, volje, dela je bilo vloženega v sobotni projekt, zato srčno upam, da se boste Prekmurci odzvali mojemu povabilu, si vzeli čas in me prišli podpret. Želim si, da v sproščenem in veselem vzdušju, skupaj preživimo nepozaben večer! Po koncertu pa si bom vzela čas prav za vse, ki bi želeli z menoj še malo poklepetati, ali pa za spomin odnesti domov kakšno fotografijo ali podpis. Neskončno se veselim in vas čakam!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.