https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomer: Županja Olga Karba v občinskem svetu izgublja večino

Ljutomer, 09.03.2012 ob 12:09  

Včerajšnja seja ljutomerskega občinskega sveta se je po burni razpravi zaključila, še preden bi se morala začeti. 


Po uvodni razpravi so občinski svetniki zavrnili predlog dnevnega reda, zato se je seja zaključila po dobrih 45 minutah brez obravnave posameznih točk dnevnega reda. Proti dnevnemu redu so glasovali svetniki Kavčič, Grantaša (LDS), Babič, Štefanec (SLS), Karba (Mlada Prlekija), Bogdan, Smodiš (SD), Klemenčič, Kosi, Rošker, Rudolf (DeSUS), Heric (Prlekija neodvisno združenje). 

Prlekija-on.net

Zakompliciralo se je prdvsem pri pobudi svetnika SD, Damjana Bogdana, ki je predlagal dodatno točko dnevnega reda – razrešitev Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ). Svetniki, ki so kritični do trenutne sestave omenjene komisije, slednji očitajo slab vpliv njihovih odločitev na delovanje javnih zavodov in drugih institucij, v katere KVIAZ imenuje predstavnike. Karbova predloga ni želela uvrstiti na dnevni red seje, pri tem pa izpostavila nekaj svojih argumentov v prid temu – po poslovniku se komisije kot organa ne more razrešiti, prav tako bi morali predlagatelji po njenem mnenju članom KVIAZ-a omogočiti, da glede predloga razrešitve podajo tudi svoje mnenje. Na koncu so svetniki sejo predčasno zaključili, saj dnevnega reda, kot ga je predlagala županja, niso sprejeli.

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2012 ob 12:14 prl gost

      Štala, to ka delajo v obč.svetu v ljutomeru to ti je zdaj politika

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2012 ob 11:01 prijatel gost

      Polovico bi jih bilo potrebno nagnat tele svetnike...ni efekta..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2012 ob 11:01 prijatel gost

      Polovico bi jih bilo potrebno nagnat tele svetnike...ni efekta..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.