https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Svoje jeklene konjičke lahko preobujete

 

Od jutri naprej lahko na svojih jeklenih konjičkih zimske pnevmatike zamenjate z letnimi. Po 15. marcu zimska oprema ni več obvezna, razen v primeru zimskih razmer, ki bi nastale po tem datumu.

Z današnjim dnem se končuje letošnja zimska sezona na cestah, ki v Sloveniji po zakonu o varnosti cestnega prometa traja med 15. novembrom in 15. marcem. Med 15. novembrom 2011 in 10. marcem 2012 so policisti po podatkih generalne policijske uprave zabeležili 366 kršiteljev, ki svojih motornih vozil niso opremili z ustrezno zimsko opremo. Leto prej so v času obvezne zimske opreme ugotovili več kršitev, natančneje 627.

Vozniki motornih in priklopnih vozil lahko tako svojim jeklenim konjičkom nadenejo letne pnevmatike, ki pa bi jih bil treba znova zimsko opremiti ob pojavu snega, ki bi se oprijemal vozišča ali pa bi bilo vozišče zasneženo ali poledenelo.

Voznike z neustrezno zimsko opremo se kaznuje z denarno kaznijo v višini 120 evrov, v primeru onemogočanja prometa pa kazen znaša 500 evrov in pet kazenskih točk.

Za vozila s skupno maso do 3,5 ton se pod zimsko opremo šteje komplet štirih zimskih gum z minimalno globino profila tri milimetre ali komplet letnih gum s prav tako minimalno globino profila tri milimetre in s pripadajočimi snežnimi verigami za pogonski kolesi.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.