https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Le Evangeličanska cerkev ni proti družinskemu zakoniku

22.03.2012 ob 10:04  

Štiri velike verske skupnosti v Sloveniji – rimskokatoliška, pravoslavna, muslimanska in judovska –  bodo skupaj pozvale vernike, naj na referendumu glasujejo proti družinskemu zakoniku, je poročal Pop TV. To bodo podpisom skupne izjave.


Katoliška cerkev in islamska skupnost sta sicer že predlani podpisali skupno izjavo proti izenačevanju istospolnih parov z raznospolnimi. Takrat se je v javnosti že začela razprava o tem delu družinskega zakonika. Kaj točno bo v skupni izjavi štirih skupnosti pisalo tokrat, še ni znano. Sodeč po izjavah, ki sta jih o zakoniku že dajali katoliška in islamska skupnost, naj bi šlo za nasprotovanje razširjenemu pojmovanju družine v zakoniku.

Za družinski zakonik so tako le v Evangeličanski cerkvi, ki ne namerava podpisati skupne izjave. Evangeličanski škof Geza Erniša opozarja, da je treba v ospredje postaviti otroka in biti strpen do vseh skupnosti, v katerih dandanes živijo otroci. Kot je dejal, je treba poskrbeti za vse otroke enakopravno. Ne strinja se tudi s katoliško razlago, da zakonik lahko prinese zlorabe, možnost trgovanja z otroki in ženskami, ki da bodo istospolnim za plačilo rojevale otroke.

Evangeličanski škof Geza Erniša

Evangeličanska duhovnica Jana Kerčmar Džuban je dejala, da bi brez zadržkov poročila verujoča istospolna partnerja, saj poroka pri evangeličanih ni zakrament, pravil in prakse pa še nimajo, v tujini je obred pri istospolnih drugačen.

    Fotogalerija