https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Alma Merklin: Sedaj je moj trenutek

 

Minulo nedeljo je navdušila v prvi oddaji X Factor na Pop TV. Mlada Prekmurka je žirijo prepričala z odličnim vokalom, simpatičnostjo, samozavestjo.

Kdo pa pravzaprav je Alma Merklin?

Sem preprosto in zgovorno dekle v 21. letu, ki ob sebi potrebuje družbo in čim manj samote. Študiram razredni pouk na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno obiskujem 2. letnik. V prostem času treniram ples na drogu ter se družim s prijatelji in družino.

Kakšne so tvoje dosedanje izkušnje s petjem oz. pevskim nastopanjem?

S petjem se ukvarjam že od vrtca naprej. Nastopala sem na različnih prireditvah in proslavah, šest let pa sem obiskovala ure solopetja v Mariboru pri Dadi Kladenik. Za 18. rojstni dan mi je oče pripravil presenečenje, in sicer moj prvi lastni dvourni koncert.

Zakaj si se odločila prav za udeležbo na X Factorju? V čem je po tvojem mnenju prednost X Factor-ja pred podobnimi šovov?

X Factor je šov, ki ga spremljam že od malih nog in ko sem slišala, da prihaja v Slovenijo, sem se brez premisleka takoj prijavila. To, da lahko sodelujem v tej oddaji, so neke vrste moje sanje. Ta šov mi je všeč predvsem zaradi kvalitete in zato, ker v njem gre izključno samo za petje.

Kakšni so bili tvoji prvi občutki, ko si nastopila pred žirijo na odru X Factorja? In občutki po nastopu?

Prvi občutki? Navdušenje in hkrati strah, kar se je videlo tudi na posnetku. Ko sem prejšnja leta spremljala angleški X Factor, nikoli nisem razumela, zakaj so na avdicijah vsi tako prestrašeni. Sedaj jih razumem (smeh). Tega občutka se ne da opisati. In ko stopiš z odra ter se zaveš, da ti je žirija naklonila pohvale... Neprecenljivo.

Kaj je po tvojem mnenju tvoj adut oz. faktor X, s katerim boš prepričala žirijo in občinstvo šova?

V prvi roki je to definitivno moj glas. Živim za petje in vem, da oni to čutijo ter vidijo. Kot adut pa lahko štejem tudi svoj stil in stas. Pri X Factorju iščejo celoto, komplet. In mislim, da jaz vsebujem vse potrebno.

Kaj meniš, da bo nastop na X Factorju prinesel k tvoji glasbeni karieri?

Zagotovo bom spoznala veliko ljudi, ki mi bodo pomagali do čim bolj uspešne kariere. Pomembno vlogo bodo igrale tudi izkušnje, ki sem jih pridobila skozi oddajo. Da bom končno delala to, kar si želim že celo življenje – ustvarjala glasbo, ki mi pomeni največ.

Imaš že vizijo svoje pevske poti? Kakšno glasbo bi rada izvajala?

Vizijo imam, vendar je ne upam povedati naglas, da mi to ne prinese nesreče (smeh). Najraje bi ustvarjala r'n'b, soul, jazz glasbo. To je glasba za mojo dušo in balzam za moja ušesa.

Imaš med slovenskimi in svetovnimi izvajalci kakega vzornika?

Moja vzornica je Christina Aguilera. Ne zaradi njenega stila glasbe, ampak zaradi njenega načina petja in same barve glasu. Kot oboževalka jo "spremljam" že od njenega prvega albuma naprej. Zame je mojstrica petja. Tako z lahkoto zapoje vse harmonije, ki si jih zamisli, da smo ji ostali pevci lahko upravičeno "nevoščljivi". (smeh)

Kakšne oz. čigave pesmi najraje prepevaš?

Sem otrok stare glasbe, zato prepevam večinoma starejše izvajalce. Na primer Etto James, Chako Khan, Aretho Frankin itd. Od novejših pa najraje pojem Adeline pesmi. Seveda zapojem tudi kakšno Christinino pesem, ne smem pa pozabiti na pokojno Amy Winehouse.

Že po tvojem prvem nastopu so te nekateri začeli primerjati s Prekmurko Niko Zorjan. Vidiš ti kakšne podobnosti med vama?

A naju primerjajo? Nisem vedela. Midve z Niko sva si po mojem mnenju zelo različni. To sklepam po njenem in mojem repertoarju in v načinu petja, kjer ne najdem podobnosti. Nika je trenutno bolj izkušena od mene. Za sabo ima veliko nastopov pred kamero, kar sem jaz s prvo oddajo X Factorja šele začela. In srčno upam, da ne bom prehitro končala (smeh).

Foto: POP TV

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2012 ob 11:18 gost

      pametna in predvsem previdna punca...kar tako naprej!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2012 ob 9:35 Igor gost

      lepa deklica in čudoviti glas...želim ti vse naj,naj v glazbi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.