https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Roman Činč: Regina Cipot je prestopila mejo, zato sem jo odpustil

Murska Sobota, 26.03.2012 ob 11:50  

Novi ravnatelj Gimnazije Murska Sobota je za Pomurec.com pojasnil, zakaj se je odločil, da Regini Cipot, bivši ravnateljici, poda izredno odpoved delovnega razmerja.


Cipotova je izredno odpoved delovnega razmerja prejela minuli petek, Roman Činč pa pravi, da se je za to odločil, ker je presodil, da zoper njo obstaja precej obremenilnih dokazov in sumov. "Skoraj 25 let sem dijakom v času profesorskega poklica postavljal meje. In nikakor si seveda potem ne morem dopustiti, da bi Regini Cipot pogledal skozi prste, ker je te meje prestopila," je za Pomurec.com v telefonskem pogovoru uvodoma povedal novi ravnatelj murskosoboške gimnazije.

Roman Činč (levo) je Cipotovo odpustil minuli petek.

Činč dodaja, da je Cipotova na sestanku dejala, da se ne počuti krivo in da se ne more izjasniti, kaj bi lahko naredila narobe. "Jaz menim, da je naredila škodo gimnaziji in da je izredna odpoved upravičena," pojasnjuje Činč.

Cipotova ima zdaj mesec dni časa, da se na odločitev ravnatelja pritoži, a slednji je prepričan, da je ravnal prav in da je Regina Cipot upravičeno ostala brez službe.

Cipotova gimnaziji "vladala" 20 let

Regina Cipot je bila ravnateljica Gimnazije Murska Sobota pet mandatov, do januarja letos, ko ji je potekel mandat. Za ravnateljico je kandidirala še šestič, a po 20. letih se je njena era ravnateljskega dela na murskosoboški gimnaziji končala. Nasledil jo je Roman Činč in jo zdaj kot zaposleno profesorico tudi odpustil.

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2012 ob 12:14 doogi gost

      KONČNO je tudi njo doletela pravica-krivica?

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2012 ob 12:26 dijak gost

      končno !

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2012 ob 12:33 realen gost

      Ne ven, če je tau glij najbole pametno... Cipotova, de se sigurno pritožila na delavsko sodišče. Če de uspela, naj ČINČ odstopi... Itak pa ma vse vajeti v rokaj Titančka...

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2012 ob 12:35 dash gost

      realen, naj inštitucije v sloveniji rajši naredijo tisto ka morejo in naj so tisti, ka so kaj naredili tudi ustrezno sankcionejrani. Zdaj če obstajajo sumi pa dokazi naj jih raziščejo in nej s takšime ka ma nekša Titančka vse v rokaj.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2012 ob 13:39 marija marica gost

      Zaradi takšnih kot je bila Cipotova in še mnogo drugih na soboški gimnaziji, je zelo dosti dijakov obiskovalo gimnazijo v Ljutomeru, kjer vladajo človeški odnosi in je tudi profesor samo človek in ne bog.

      25 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2012 ob 13:51 janja gost

      Se popolonoma strinjam,na Gimnaziji so bili popolnoma nečloveški odnosi in profesorji kot da bi bili bogovi

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2012 ob 14:03 x gost

      Škoda, ka je pozabo še Miloševičko spakivati.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.03.2012 ob 16:14 gost

      Činč tu si popušo 1000 procentov

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.03.2012 ob 20:49 L! gost

      haha gost x - njo do tak mogli s krsto v nesti ka nešče sama v penzijo odijte :D

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. coca-cola
      26.03.2012 ob 21:51 coca-cola

      pravilna odločitev,še marsikoga drugega bi moral odpustiti,prav tiste profesorje, ki ne iščejo znanja pri dijakih ampak pomanjkljivosti-tipična prekmurska nevoščljivost

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.03.2012 ob 21:56 L! gost

      anton54, tou je nej tipična prekmurska nevoščljivost, tu je samo napaka ka se nišče ne vplete v zakone pa naglas povej v šoli tou... ker je iskanje neznanja v nasprotju z zakonom! tan lepo pijše: učitelj mora pri učencih/dijakih iskati ZNANJE.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.03.2012 ob 22:52 lojole gost

      Ne bluzite či sploj na gms nejste odli,profesori so kak se šika,fsaj moji... zadovolen san z fsejmi pa nafčijo kak trbej,ka nemo o lotmerških profesorih keri ti dajo dodatne točke če prijdeš na prvi rok pijsat test...

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.03.2012 ob 22:59 bivši gost

      dajte dajte... profesori se trudijo po svojih njboukših močeh, in meni so bilij vsi odlični. če pa sklepate po ton, ka so van slabe ocene dali, ste si pa sami krijve!!!!!!!!!!! včiti se trbej!!!!!!!!!!!!!! nedo van profesori vse k "rijte nesli"

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.03.2012 ob 23:07 Sobota gost

      svade me ka pau prekmurskoga naroda mijsli ka gfml 100 krat bokša od gms, man kolega ka odi ta pa mi vsake teden poroča kak so pijani med vrami pa kozlajo v šoli.. to je gimnazija? Največji fail od vseh so pa sobočanci v gfml...Kelko san čuo je dosta bokše se vpisate v soboško ka te nafčijo samostojnosti,v lotmerki ti pa fajn fse k rijti nosijo ka se lejko še 4 leta počutiš kak v OŠ-na faxi pa si cejle 4 mejsce

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.03.2012 ob 23:26 kriza gost

      na gms, profesori rejsan navčijo samostojnosti... če glejdamo maturante (študente) na gms, so naprej ( v medicijni, pravi, ...) uspešni... če pa poglejdnemo maturante z gfml pa jih je dosta več "zlatih" ampak na študiji pogrnejo, zato ka se nevejo samostojno včiti. .... ovak pa neven zakoj na podlagi enoga primerka na gms, posplošujete to na vse profesore?? tudi profesor je človek in ima kdaj pa kdaj svoj slab dan in prijde do kratkih stikov med dijaki in prof... in tej den si ponavadi vsi zapomnite... ne pomislite pa na tou kelkokrat je prof. dober, razumevajoč in fer do vas... in eni ne ločite kaj pomeni STROGOST in kaj NESRAMNOST. preden pišete neumnosti, si razjasnite osnovne pojme...

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.03.2012 ob 23:33 nossa gost

      dokler si dijak na gms, maš občutek, da te prof. "nič ne naučijo" oz so strogi..... ko pa prideš študirat, jim je pa marsikdo hvaležen, ker so nas naučili samostojnega učenja, kar je na študijo zelo pomembno.

      25 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.03.2012 ob 23:42 - gost

      Točno tako!!! Pravtako med dijaki soboške gimnazije ne vlada egoizem-kot je to v ljutomeru. Ne pravim,da pri vseh v ljutomeru,vendar dijaki soboške gimnazije dosti bolj držijo skupaj in si pomagajo,kot pa dijaki gfml. To je bilo zdaleč razvidno tudi na informativnih dneh. Kljub vsem razmeram,ki vladajo na gimnaziji v MS,so informativni dan izpeljali odlično.

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. papaja
      27.03.2012 ob 8:41 papaja

      Glejte to tekmovanje med GFML pa GIM MS je čistak brez veze. Vseposedi so v redi profesori pa slabi profesori. Nige pa dijaki ne trpijo ali pa jih ujčkajo. Niti v GFML nej. To, ka je naredo Činč je nej bilo v redi. Cipotova je verjetno rejsan nej bila angelček, samo zaj mi povejte, keri ravnatelj pa je? Niti Činč nede! Pa ge sploj ne ven, kak jo je lejko odpujsto z delovnoga mesta (s pogodbo) profesorce za neka, ka je una nej naredila v redi, kda je mela drugo delovno mesto (pogodbo ravnatelce)? Če že ščej delati nekši red, bi leko začo pri enij profesoraj, ka so rejsan nej v redi. Pa naj ne mota, kak ma un nekše meje pri dijakaj pa ne ven, ka vse nej, ka je tudi un, kda je še biu profesor nej delo vse tak ka bi trbelo. Nej san proti Činči, njemi privoščin, ka je ravnatelj, samo naj se zaj ne dela Boga pa naj je nej dvoličen. Kda so meli priliko, ka bi leko Cipotovo vrgli (če jih je že tak motila) so jo nazaj potrdili pa ji "dovolili", ka spela mandat do konca. Naj bi te pravli, ka se ne strinjajo z njenin delon pa ka naj odstopi pa bi to bilo to. Nej pa ka so jo potrdili. Tu se vidi, ka so tudi eni profesori dvolični (nej vsi, ena pa so fejst).

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.03.2012 ob 22:21 lolito gost

      Odpusto jo je zaradi neopravljanja njenih dolžnosti. Od te dale kak je pa začala fčite, je niti 1x nej prišla v zbornico, niti je nej bila na niti enon sestanke profesorov. Telko o njeni "nedužnosti".

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.03.2012 ob 15:04 -.- gost

      Koji idioti se najdejo tu gorek.. Pijše se o ravnatelaj pa nekdanjoj ravnatelice ove pa idejo pa gledajo na gms pa gfml..poleg toga si še pa eni vse tak krepko zmišlavlete ka jaj... Kak tij znaš kak je na gfml ša gms?! ma alo ukvarjajte se rajši s ken drugen nej ka se tu štukate ka je bouše.. če ti je tan nej lepo ge se se prepiše.. pa če si v ms ne šinfaj gfml(pa obratno) če nevejš kak je..Mater ste vsi čedne!!:S

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.