https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

V soboto v Murski Soboti rokometni derbi med Pomurjem in Radgono

Murska Sobota, 30.3.2012  

Rokometaši Pomurja in Radgone napovedujejo boj do zadnjega atoma moči. Domačini vlogo favoritov prepuščajo Radgončanom.

Rokometno rivalstvo med Pomurjem in Arcontom iz Radgone bo vrhunec doseglo to soboto, ko se bosta ekipi udarili še drugič v tej sezoni. Na prvi tekmi novembra lani so po srhljivi končnici rokometaši Pomurja Radgončanom odščipnili točko. 

Klun: Pomembna bo dnevna forma igralcev 

"Priprave v RK Arcont Radgona so podobne, kot pred vsemi drugimi tekmami v ligi, saj se moštvo pripravlja enako, kot na vse druge nasprotnike. Na žalost nas v zadnjem času pesti nekaj poškodb, a verjamemo, da bomo tudi z mlajšimi igralci pokazali borbeno in kvalitetno igro. Ker gre za lokalni derbi, bo pomembna tudi dnevna forma igralcev, upamo pa tudi na pošteno sojenje," pravi Niko Klun iz radgonskega kluba, ki v Mursko Soboto prihaja z 18. točkami in trenutno 8. mestom na lestvici po odigranih 20. krogih 2. državne rokometne lige. 

Na tekmi novembra lani je bil rezultat na pomurskem derbiju izenačen, kako bo tokrat?

Fefer: Radgončanom prepuščamo vlogo favorita

Ekipa Pomurja, ki trenutno zaseda 10. mesto, je drugi del prvenstva začela veliko bolje, kot je igrala v prvem delu prvenstva. Z osvojenimi petimi točkami v šestih tekmah so zelo zadovoljni. V zadnjih dveh krogih sta se poškodovala oba krilna igralca prve ekipe, Kreft in Ščavničar, možnosti za njun nastop v soboto so minimalne. Prav tako bo zaradi šolskih obveznosti manjkal Čerpnjak.

"Glede na število osvojenih točk v dosedanjem delu prvenstva in poškodb v ekipi, prepuščamo gostom iz Gornje Radgone vlogo favoritov, vendar smo mnenja, da jih lahko še enkrat presenetimo, kot smo jih v prvem delu prvenstva, ko je bil rezultat v Radencih izenačen. Posebna motivacija za tako srečanje ni potrebna, saj si vsak želi, da bi premagal soseda. Poleg tega se igralci med sabo poznajo tako "rokometno", kot osebno in med njimi ni skrivnosti," prekmurski derbi napoveduje Matej Fefer iz RK Pomurje.

Pridite navijat ...

Fefer meni, da je sobotna tekma največji rokometni dogodek leta v Murski Soboti. "Menimo, da si rokomet v Pomurju zasluži večjo pozornost, saj je v preteklosti, poleg nogometa, imel veliko privržencev. Že s svojo prisotnostjo na derbiju boste pokazali, da vam ni vseeno za rokomet v Pomurju in dali igralcem in rokometnim zanesenjakom vzpodbudo in nov zagon. Zato vabimo gledalce, da se derbija udeležijo v čim večjem številu in naj zmaga boljša ekipa in rokomet."

Tekma v soboto se bo pričela ob 20. uri v dvorani OŠ 3 Murska Sobota.

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2012 ob 12:03 dale gost

      ajmo pomurje!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2012 ob 11:25 dule gost

      pa človik božje pomurje nema gnes šans... trebej okrepitve nekše dobre pripelate pa te mogouče ka bo neka iz tega.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.