https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Stavka v lendavskem Integralu se nadaljuje, stečaj vedno bliže

Lendava, 06.04.2012 ob 9:27  

Zaposleni v Integralu Lendava stavkajo že tretji dan. Potem ko prvi dan stavke s strani vodstva ni bilo nobenega odziva, sta včeraj delavce obiskala direktor Štefan Kepe in predsednik nadzornega sveta Jože Lavrih.

Novic o zagotovilu sredstev, s katerimi bi delavcem izplačali stavkovne zahteve, včeraj ni bilo. Podjetje sicer 57 delavcem dolguje februarske plače, prispevke, nadomestilo za prevoz na delo, nadomestilo za malico in izplačilo dnevnic za mesec februar.

Direktor je včeraj poslal kreditno pogodbo na družbo Protect GL, ki je 70-odstotni lastnik Integrala, lastnika Protecta GL sta pa Boris Gregl, prokurist Integrala in Jože Lavrih. S posebno klavzulo v kreditni pogodbi se je sicer Protect GL zavezal k dokapitalizaciji Integrala Lendava, v primeru slabega finančnega stanja, kot ga navaja klavzula. Integral za dokapitalizacijo potrebuje dobrih 135 tisoč evrov, ki jih dolguje Petrolu. Zaradi terjanja tega dolga ima Integral Lendava blokiran račun.

Danes v Integralu pričakujejo novice o dokapitalizaciji. Če do te ne pride, obstaja velika možnost, da gre podjetje Integral Lendava v stečaj, kar je včeraj potrdil tudi Lavrih. V prihodnjih dneh je napovedana seja nadzornega sveta, ki bo potekala v duhu presojanja, ali je lendavski Integral zrel za stečaj.

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2012 ob 20:39 bau gost

      glavno ka se fuzbal špila! :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.