https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Na 32. Maraton treh src prijavljenih že 1619 tekačev

Boračeva, 14.4.2012  

"Tekmuj sam s seboj – Vsak je zmagovalec" sta gesli, ki bosta 19. maja povezala vse udeležence in organizatorje 32. Maratona treh src. Najstarejša in najmnožičnejša športno-rekreativna prireditev bo potekala tretjo soboto v mesecu maju, in sicer 19. maja. Otvoritev 32. Maratona treh src pa bo potekala dan prej, 18. maja.


"Pri organizaciji prireditve 32. Maraton treh src sodeluje 32 organizacij in kar 900 prostovoljcev iz okolice," je uvodoma povedal Milan Verdev iz Radenske d. d. Radenci in dodal: "Maraton treh src je izraz poslovne filozofije Radenske, kjer sta vztrajnost in srčnost  lastnosti in v primeru radenske trajata že več kot 140 let. Organizatorji 19. maja na tisto lepo tretjo soboto v maju pripravljamo ob železnem programu tudi program, ki bo pritegnil vse obiskovalce in udeležence."

18. maja začetek 23. Maratona treh src s humanitarnim koncertom

Boštjan Gerlec, predsednik 32. Maratona treh src, je v nadaljevanju predstavil sam program maratona, ki se pričenja že v petek, 18. maja ob 19.00 uri s humanitarnim koncertom pred Hotelom Radin, sama športno-rekreativna prireditev popestrena z glasbenimi in plesnimi nastopi pa bo naslednji dan, 19. maja s pričetkom ob 8.00 uri, ko bodo na pot 22. pohoda Radenska Plus krenili planinci in pohodniki (humanitarni pohod, prijavnina 2 evra, otroci do 15. leta prijavnine oproščeni), ob 9.25 uri bodo štartali na polmaratonu paraplegiki, ob 9.30 uri start Maratona Radenska Classic in polmaratona Radenska Light, ob 9.45 uri pa še udeleženci teka Radenska Naturelle na 10 km in Oazin tek na 5,5 km, za tem pa še start nordijske hoje, ki bo ob 9.50 uri.

Popoldne ob 15.00 uri sledi start tradicionalnega humanitarnega teka, ob 16.00 uri pa bodo svojim prvim zmagam življenja tekli najmlajši udeleženci prireditve – dečki in deklice, ki jih bo spremljal nastop Otroškega pevskega zbora Metuljček. Celotno prireditev pa bodo popestrili še pihalni orkester iz Gornje Radgone, Plesna šola ZEKO in glasbena skupina CoverLover ter zaključni koncert skupine Kingston. Poleg pestrega dogajanja pa bo ob robu prizorišča organizirano tudi varstvo otrok med 9.00 in 15.00 uro.

Do 24. aprila prijavnine nižje

Prijavnina za maraton Radenska Classic in polmaraton Radenska Light znaša do 23. aprila 25 evrov, od 24. aprila do 14. maja pa 35 evrov. Prijavnina za tek na 10 km Radenska Naturelle in na 5,5 km Radenska Oaza znaša do 23. aprila 20 evrov, od 24. aprila do 14. maja pa 25 evrov. V prijavnino tekov na 42 km, 21 km, 10 km in 5,5 km je vključen tudi čip za enkratno uporabo v vrednosti 3 evrov, v koliko udeleženec čip že ima, plača za 3 evre nižjo prijavnino. Prijavnina za Veveričkin in srčkov tek – Tek otrokov do 14. maja znaša 5 evrov, kasneje pa 10 evrov. 

Pričakujejo rekordno število udeležencev

Na včerajšnji tiskovni konferenci so organizatorji zatrdili, da kakovostno raven organizacije ne bodo znižali in da se bodo raje odpovedali vabljenim tujim dolgoprogašem. Prepričani pa so, da bo letošnja udeležba prireditve spet rekordna, saj se je do sedaj prijavilo že 1.619 tekačev. Organizatorji so opozorili še na rok prijave, ki je tokrat skrajšana. Skupine z najmanj 10 udeleženci se morajo prijaviti do 23. aprila, posamične prijave pa bodo sprejemali do 14. maja. Predprijave so obvezne, saj se bo na dan tekmovanja možno priključiti zgolj otroškim tekom in nordijski hoji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2012 ob 12:40 jj gost

      35€ štartnina.... sem hotel iti bežat pa bom raje doma bežal. 10€ bi še dal ampak 35€ je pa daleč preveč.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.