https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policisti bodo v Murski Soboti tekmovali iz prometne varnosti

 

Policijska uprava Murska Sobota v sodelovanju z IPA Slovenija - Regionalni klub za Pomurje, Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa in Prometno varnostnim centrom Španik bo prihodnji petek organizirala prvo mednarodno tekmovanje uniformiranih policistov iz prometne varnosti.


Ekipe, ki prihajajo iz sedmih evropskih držav (Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Srbija, Romunija, Poljska in Slovenija) bodo tekmovale v poznavanju cestno prometnih predpisov, fizičnem urejanju prometa v križiščih, v spretnostni vožnji in v vožnji v prometu po mestu Murska Sobota.

Program prireditve (20. 4. 1012):

08.30    Sestanek vodij ekip in organizatorja tekmovanja (Španik center, Murska Sobota)

09.00    Uradna otvoritev tekmovanja (Španik center, Murska Sobota)

10.00    Opravljanje preizkusa strokovnega znanja iz poznavanja prometnih predpisov za ekipe policistov – kraj: Španik center, Murska Sobota

(Preizkus znanja po pravilih AVP opravljajo vsi trije člani ekipe)

11.30    Spretnostna vožnja s službenimi osebnimi avtomobili na poligonu Španik centra, Murska Sobota in tekmovanja v pravilni vožnji v prometu v mestu Murska Sobota.

12.00    Tekmovanja v fizičnem usmerjanju prometa v križišču Cankarjeve in Gregorčičeve ulice v Murski Soboti.

16.00    Zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov in družabnim srečanjem in izmenjavo izkušenj policistov.

Policisti k sodelovanju vabijo tudi prebivalce Pomurja, ki se bodo lahko preizkusili v poznavanju prometnih predpisov in v vožnji v prometu pod nadzorom izpitne komisije. Najboljši posamezniki bodo nagrajeni. Na prireditvenem prostoru se bodo predstavile tudi vse službe, ki skrbijo za varnost v prometu in policije sosednjih držav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.