https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najboljši mladi »kmetijci« v Pomurju so iz Sv. Jurija ob Ščavnici

Cven, 14.04.2012 ob 0:46  

V soorganizaciji Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota in Društva podeželske mladine Prlekija je včeraj na Cvenu, v prostorih podružnične Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer potekalo regijsko tekmovanje tradicionalnega kviza Mladi in kmetijstvo.

Na regijskem tekmovanju so nastopale ekipe DPM Sv. Jurij ob Ščavnici 1, 2 in 3, Mladinsko društvo Tešanovci in domačini DPM Prlekija. Ekipe so se pomerile v znanju iz različnih tem (teme so drugačne vsako leto): Zadružništvo na slovenskem in evropskem prostoru, Konjenikov priročnik, Varna hrana – shema sadja in zelenjave ter Gore na dlani – Triglavski narodni park.

Na kvizu je bilo med drugimi moč zaslediti tudi županijo Ljutomera Olgo Karba, direktorja KGZS Murska Sobota Franca Režonjo ter župana Veržeja Stanka Petovarja.

Največ znanja je pokazala ekipa Sv. Jurij ob Ščavnici 1. Zmagovalno ekipo so sestavljale Nastja Gregorec, Katja Berden in Nina Černel. Slednja je za Pomurec.com povedala naslednje: "Naša ekipa je zelo vesela zmage na regijskem kvizu Mladi in kmetijstvo in upamo da bomo na državnem tekmovanju čim boljše zastopale našo občino in Pomursko regijo. Seveda ni šlo tudi mimo opazke, da so ženke pokazale največ znanja. Na to so dodale, da so ponosne, še posebej zato, ker se nobena ne šola v kmetijski smeri, so pa vse iz kmetij."

Ekipa Sv. Jurija ob Ščavnici se je tako uvrstila na finalno tekmovanje, ki bo 28. aprila v Žirovnici. Povedali so, da se bodo na državno tekmovanje odpravili z avtobusom, polnih navijačev in tam z navijanjem naredili dobro vzdušje.

FOTO: Patrik Letina

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.