https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otroci v Maximusu predstavili razstavo svojih ekoloških izdelkov

Murska Sobota, 20.04.2012 ob 14:12  

Pred jutrišnjim svetovnim dnevom Zemlje je v nakupovalnem centru Maximusu potekala prireditev, na kateri so se s svojimi programi predstavili otroci, razglasili pa so tudi rezultate natečaja "Plastenke naše prijateljice".

Prireditev je organiziral PEC - Pomurski ekološki center, v kulturnem programu pa so sodeluvali učenci pomurskih ekošol in otroci ekovrtcev iz naslednjih zavodov:  OŠ I Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota, OŠ Puconci, OŠ Turnišče – enota vrtec, Vrtec Murska Sobota, Osnovna šola Kuzma, Osnovna šola Gornji Petrovci in Ekonomska šola Murska Sobota. Slogan letošnje predstavitve delovanja pomurskih ekošol in ekovrtcev je bil ''Mobilizirajmo se in ohranimo našo Zemljo''. Sodelujoče šole so prejele zahvalno listino, mentorji nastopajočih skupin pa potrdilo za mentorstvo v kulturnem programu.

Osrednji dogodek na prireditvi je bil razglasitev rezultatov natečaja ''Plastenke naše prijateljice'', ki ga je za pomurske vrtce, osnovne in srednje šole razpisalo že šesto leto zapored podjetje Saubermacher - Komunala iz Murske Sobote. Na natečaj se je prijavilo 20 različnih zavodov, med njimi prvič tudi srednje šole. Poleg samega zbiranja odpadnih plastenk so otroci iz njih tudi ustvarjali - narejenih je bilo 76 izdelkov, kar je enkrat več kot v preteklem šolskem letu.

V kategoriji vrtcev je zmagal izdelek otrok Vrtca Beltinci, enota Cigelček Melinci, ki prikazuje restavracijo. V kategoriji osnovnih šol prva triada je bil nagrajen izdelek Krokodil Karli, ki so ga naredili učenci Osnovne šole IV iz Murske Sobote. V kategoriji osnovnih šol druga triada si je prvo mesto prislužil izdelek kamion z nakladalcem, ki so ga ustvarili v Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci. V kategoriji osnovnih šol tretja triada so komisiji najbolj navdušili učenci Osnovne šole Puconci z izdelkom Pajek Špic-pack. V kategoriji srednjih šol so za izdelek ponesrečenec na nosilih nagrado prejeli dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Podeljena je bila tudi nagrada za funkcionalnost, ki so si ga prislužili učenci druge in tretje triade Osnovne šole Kuzma, ki so izdelali eko oblačila in modne dodatke.

Vsi izdelki bodo na ogled širši javnosti v avli murskosoboške knjižnice od 23. aprila do 11. maja 2012.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.