https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Hotizi praktičen prikaz ravnanja ob nevarnosti poplav

Hotiza , 21.04.2012 ob 9:14  

Na Hotizi so predstavniki prostovoljnih gasilcev in krajevnih skupnosti iz občine Lendava preučevali dosedanje izkušnje in pomanjkljivosti ukrepov ob nevarnosti poplav na območju Lendave.


Včeraj so se v Vaškem domu na Hotizi na izobraževalnem srečanju sestali predstavniki prostovoljnih gasilskih enot občine Lendava in predstavniki krajevnih skupnosti. Srečanje "Ravnanje in ukrepi ob nevarnosti poplav na območju Lendave" sta v okviru projekta "WEP – Voda je biser okolja" organizirala Eko-Park d.o.o. in Občina Lendava.

Anton Kustec iz Agencije Republike Slovenije za okolje je slušateljem predstavil analizo poplav v letih 2005 in 2007, prikazal aktualno stanje ter jih seznanil, katere pomanjkljivosti so bile odpravljene in kateri ukrepi od takrat do danes izvedeni.

Poveljnik civilne zaščite občine Lendava, Tibor Gal, je predstavil načrt zaščite in reševanja ob poplavah ter prikazal shemo organiziranosti ob poplavah, ki se je ob zadnjih poplavah izkazala za najboljšo. Kot je povedal, nameravajo po takem sistemu v primeru poplav ravnati tudi v prihodnje.

Poveljnik prostovoljnih gasilskih enot občine Lendava, Robert Gönc, je udeležencem prikazal, kako je potekalo organiziranje in izvajanje aktivnosti gasilcev na terenu ob zadnjih ogroženostih s poplavami.

Ugotovljeno je bilo, da je občina Lendava ena izmed bolje poplavno zaščitenih občin, je pa še veliko pomanjkljivosti, ki jih bo treba odpraviti. V sklopu projekta WEP pripravljajo tudi nov in izčrpen priročnik "Kako ravnati v primeru poplav", ki bo v slovenskem in madžarskem jeziku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.