https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pet prometnih nesreč in vlomi

23.04.2012 ob 7:31  

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali pet prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, šest primerov povoženj divjadi, ter pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivoma alkohola.

V štirih  prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v prometni nesreči v naselju Mota  pa je ena oseba umrla. 71-letni kolesar je kolesaril iz Razkrižja proti Cvenu. Med vožnjo kolesarja je v naselju Mota  na cesto pritekla mačka, ki se je ujela med napere prednjega kolesa, zaradi česar je kolesar padel in obležal ob desnem robu vozišča.  Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. 

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, vlom, nasilje v družini in ponarejanje denarja. V Beltincih obravnavan vlom v poslovni objekt. V Pincah obravnavan tujec, ki je poskušal vnovčiti bankovec za 100 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen. Na območju Lendave obravnavana tatvina registrskih tablic, tatvina goriva in nasilje v družini. Ljutomerski policisti so obravnavali tatvino mobilnega telefona, murskosoboški pa tatvino mikrofona. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehal.

V času med 23.04.2012 in 28.04.2012 bo potekala preventivna akcija » kolesar«. Glavni namen akcije je zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev, kot tudi povečati uporabo kolesarske čelade.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne PU Murska Sobota.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.