https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Smeh in razigranost na Škofijafe(j)stu 2012 v Veržeju

Veržej, 23.04.2012 ob 8:41  

Marijanišče v Veržeju in njegovo okolico sta v soboto napolnila mladostni smeh in razigranost. Poleg skupin prvoobhajancev iz Slovenske Bistrice in Zakoncev za Kristusa so v okrilje stoletne stavbe prihiteli tudi mladi iz murskosoboške škofije na svoje praznovanje.


Bogat program, ki ga brez duše vsega, Marjana Pučka, ne bi bilo, se je več kot odlično podal aprilskemu vremenu, saj je potekal tako zunaj kot v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum. Po škofijskem kvizu o blaženem Slomšku sta vse navzoče navdušili glasbena skupina Leriduss in domača folklorna skupina Leščeček.

Ko je bil tako izpolnjen prvi temelj oratorijsko naravnanega programa, DOM, ki sprejema, so se mladi razdelili v skupine in odšli v ŠOLO, ki uvaja v življenje. Spoznavali so redovništvo, mladinski katekizem in svetovni dan mladih ter se zabavali ob Busu veselja s Skale in nabirali znanje ob lončarskem vretenu v Centru DUO.

Vezi med mladimi ter njihovimi duhovniki in sestrami, ki so bili navzoči, je kronal obisk salezijanskih predstojnikov, s. Damjane Tramte in mag. Janeza Potočnika. Ta je mlade nagovoril pri sveti maši v župnijski cerkvi in dodal še en oratorijski steber, ŽUPNIJO, ki evangelizira. Na srce jim je preprosto položil hrepenenje po Živem kruhu, ki se daruje na oltarju in zaupanje Vanj, kar je tudi geslo letošnjega srečanja. Navzoče je ob koncu maše pozdravil tudi škof ordinarij, dr. Peter Štumpf.

In ker so oratorijski stebri štirje, je ob koncu vse združilo še DVORIŠČE za prijateljske stike. Med mini koncertom skupine Leriduss so se nekateri zapodili na igrišče, a ne za dolgo. Vse je privabilo razbeljeno ognjišče, kjer so se lahko okrepčali, najspretnejši pa si celo sami spekli pico.

Še temni oblaki so začutili mlado krščansko veselje in se umikali soncu, ki je ogrevalo dvorišče Marijanišča in njihova srca. Zaupali so in bili pomirjeni v svoji razigranosti. In Bog je poslal dež, da je blažil vročino veselja. Aprilsko vreme pač...

Foto: Donbosko.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.