https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Taborniki Rod Veseli veter ob dnevu tabornikov in Zemlje

Murska Sobota, 24.04.2012 ob 9:57  

Mladi taborniki Rod Veseli veter so se minulo nedeljo na dan zemlje zbrali in z dvignjeno desnico prisegli, da bodo od danes naprej živeli po taborniških načelih.

Mladi taborniki so se zbrali pri murskosoboški Fazaneriji in se odpravili v naravo na "pot preživetja". Tam so jih čakale različne taborniške preizkušnje, kot so postavljanje bivaka, hoja po vrvi ter orientacija v naravi. Kljub deževnemu vremenu so mladi taborniki vse naloge uspešno premagali. Ob taborniški pesmi in zaprisegi so jim bile podeljene taborniške rutice, s katerimi so se novi taborniki ponosno odpravili domov.

Taborniki Rod Veseli veter pa sicer letos praznujejo 60 let delovanja in bodo v ta namen v mesecu juniju organizator državnega mnogoboja tabornikov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Vlasta Toth

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.