https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Blagoslov motoristov in motorjev v Kuzmi

Kuzma, 24.04.2012 ob 15:26  

V nedeljo je potekalo 3. tradicionalno srečanje motoristov z blagoslovom v organizaciji podjetja Motohrup iz Murske Sobote. V Murski Soboti  se je zbralo okoli 90 motoristov in motoristk, ki so se po jutranji kavi v spremstvu Policije zapeljali s svojimi jeklenimi konjički v smeri Gederovci – Cankova proti Goričkemu, do cerkve sv. Kozma in Damjana vKuzmi, kjer je bil po kratkem obredu opravljen blagoslov motorjev in voznikov le teh.  


Blagoslov je opravil domači župnik Frančišek Horvat, ki je tudi sam strastni motorist, vse motoriste pa je pozdravil in nagovoril še župan občine Kuzma Jožef Škalič. Po blagoslovu je sledilo kratko druženje z domačini, ki so motoristom pripravili pogostitev.

Župnik Frančišek Horvat je tudi strasten motorist ...

Nato pa so motoristi vožnjo nadaljevali do Gornjih Petrovec, kjer je sledil družabni del. Še prej pa je opravila blagoslov evangeličanska duhovnica in pastor binkoštne cerkve, s pozdravom in nagovorom se je pridružil še župan občine Gornjih Petrovci Franc Šlihthuber. Sledila je spretnostna vožnja motoristov, reševanje testov iz CPP ter prikaz delovanja Policije – radarji in drugo. Kljub slabemu vremenu je srečanje minilo v dobrem vzdušju z željo po vnovičnem srečanju prihodnje leto.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

TEKST: Stanislav Žampar

FOTO: Bernarda Žampar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.