https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Zapisnik tekme Roma : Tišina: Udarci v glavo, pljuvanje, pretepanje, grožnje snemalcu

25.4.2012  

Objavljeni so bili sklepi disciplinskega sodnika nogometne tekme med Romo iz Vanče vasi in Tišino, ki se je odvil minulo soboto in na katerem je prišlo do pretepa in groženj.


NK Roma je s strani disciplinskega sodnika dobila suspenz, zato bodo tekme morali odigrati na nevtralnem igrišču

Slika je simbolična (foto: Fotolia.com).

Sklepe disciplinskega sodnika, ki ga je objavila MNZ Murska Sobota, objavljamo v celoti: 

"Izključen je bil igralec ŠD Roma, Moreno Kovač. Ob prejemu žoge pred nasprotnim igralcem je le tega namerno z zamahom s komolcem udaril v predel glave. Udarec je bil silovit, saj se je nasprotni igralec pri tem sesedel na tla in obležal. Pri tem je začel krvaveti iz ust in mu je bila nudena pomoč, nakar je z igro nadaljeval.

Po izključitvi je igralec Moreno Kovač pristopil k drugemu pomočniku sodnika in mu grozil, da mu bo po končani tekmi zlomil nos. V 90. minuti igre, ko je prišlo do prekinitve zaradi incidenta ob igrišču, je bil igralec Moreno Kovač prisoten v ograjenem delu igrišča in se je tudi nahajal na igralni površini, kljub temu, da je bil predhodno že izključen.

V 90. minuti je bil izključen igralec Rome Zvonko Bogičevič na posredovanje drugega pomočnika sodnika. Igralec je v omenjeni minuti pritekel do drugega pomočnika sodnika in ga iz neposredne bližine pljunil v obraz ter ga začel močno in grobo žaliti z vulgarnimi izrazi. Grozil mu je tudi z grožnjami po življenju. Po prejemu rdečega kartona je ponovno pritekel do drugega pomočnika sodnika in mu je začel ponovno groziti z nesramnimi in vulgarnimi izrazi ter mahal z rokami proti sodniku. Predno je zapustil igralno površino, se je ponovno obrnil proti drugemu pomočniku sodnika in pljunil proti njemu, vendar ga ni zadel.

Tekma je bila tudi uradno, po naročilu MNZ M. Sobota, snemana s strani TV IDEA Murska Sobota in o tem je bil obveščen predsednik ŠD Roma g. Slavko Cener, kateremu je bilo ob tem naročeno, da je potrebno zagotoviti snemalcu primerno možnost snemanja tekme.

ŠD Roma je snemalcu namestila prostor pred garderobami, od koder je snemalec snemal tekmo. Samo snemanje tekme mu je bilo v času tekme v večih primerih zelo oteženo oz. v določenih delih celo onemogočeno.

V 31. minuti igre je proti snemalcu priletel iz dela, kjer so se nahajali navijači ŠD Roma, kamen, ki ga je tudi zadel v predel glave in zadel tudi snemalno kamero. V bližini, kjer je snemal, so se občasno nahajali tudi varnostniki in tudi nekaj drugih oseb. V 90. minuti igre, ko je prišlo do incidenta ob igrišču, so do njega pristopili navzoči v njegovi bližini ter mu zagrozili, da če bo snemal dogodke ob igrišču, mu bodo pri tem polomili kamero in tudi njemu grozili. Vsled navedenega uradni snemalec na tekmi dogodkov ob igrišču in v predelu igrišča, kjer se je odvijal sporni dogodek, ni posnel.

Navijači ŠD Roma so že od samega začetka tekme v večih primerih zelo nešportno in vulgarno ter z grožnjami zmerjali akterje tekme (sodnike), kakor tudi gostujoče igralce ter njihove predstavnike na rezervni klopi, predvsem trenerja. Od 28. minute naprej, ko je bil izključen igralec ŠD Roma, so se navijači ŠD Roma izredno nešportno, vulgarno, žaljivo in z velikimi grožnjami, tudi po življenju, obnašali, predvsem do drugega pomočnika sodnika, proti kateremu so tudi pljuvali, vendar ga pljunki niso zadeli.

V 90. minuti igre, ob prekinitvi tekme, je bil proti drugemu pomočniku sodnika, vržen večji kamen (premera cca 10 cm), ki pa na srečo sodnika ni zadel. Kamen je takoj vzel domači igralec ter ga na hitro odstranil z igrišča. Ob polčasu tekme je v garderobo sodnikov prišla oseba, ki uradno ni bila vpisana na zapisnik o tekmi, ki je sodnikom rekla "čujte vi, malo se zresnite, kakšno je to sojenje, če ne, ne bo dobro". Iz poročila uradnih oseb na tekmi je ta oseba bila g. Zlatko Hahn.

Akterjem tekme so gledalci ŠD Rroma grozili tudi po končani tekmi in pri zapuščanju igrišča. Pri odhodu do avtomobilov so jih spremljali varnostniki. Pri tem so gledalci hoteli fizično obračunati s sodniki, vendar so varnostniki fizični kontakt preprečili. Ves ta čas so gledalci vulgarno in grobo žalili akterje tekme ter so na poti do avtomobilov proti njim metali manjše kamenčke kateri pa akterjev na srečo niso zadeli. Prav tako niso zadeli avtomobila.

V 90. minuti igre, ob doseženem tretjem zadetku NK Tišine, je prišlo do incidenta izven ograjenega dela igrišča na mestu, kjer so se nahajali navijači ŠD Rrome in NK Tišine (do prerivanja in pretepa). Pri tem je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Na kraj dogodka je prispelo reševalno vozilo in delavci Policije. V incidentu je bila ena oseba poškodovana in odpeljana z reševalnim vozilom v bolnišnico v Rakičan.

V zvezi omenjenega incidenta se je MNZ M. Sobota uradno obrnila na PU M. Sobota v zvezi razjasnitve okoliščin omenjenega incidenta. Uradnega poročila s strani PU M. Sobota še nismo prejeli."

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2012 ob 14:15 !? gost

      Na tekmi Nafta-Mura so letali ku*rčevi helikopterji, da ja nebi prišlo do kakega incidenta - policajev je bilo dobesedno za izvoz. In zdaj se sprašujem kje so bili zdaj možje postave??

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2012 ob 14:34 Pravica gost

      Sedaj pa ste ga dokončno nasrkali. Pravici bo končno zadoščeno. Treba jih je vrčti iz lige + visoka globa

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2012 ob 14:37 jaz gost

      Sramota, trbej te indijance izključiti iz lige, pa naj te med seuf igrajo. Kulturno obnašanje jim je španska vas :). Predlagan ka se klubi v MNZ Sobota vkup sedejo in se zmenijo ka nedo več igrali tekem proti NK Roma, ker so te tekme bole rizične kak bilo katera druga v evropi.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.04.2012 ob 14:37 tekova gost

      ej ti z Borejski z vzdevkon Pušča, ne blati ime Pušče !!! Puščinski je ne noben tak zaostali ka bi takše piso ;)

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2012 ob 14:38 shae gost

      50 let ste za nami

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.04.2012 ob 14:43 Godzila gost

      Pa to je nej rejsan! Pa ka nete jih izključili!? Pa to zavedno!!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.04.2012 ob 14:46 @ godzila gost

      nej nedo nas (;

      0 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.04.2012 ob 14:48 ddd gost

      Ge mislen ka je edino pravilno to, ka se jih odstrane za vse večne čase z kakršnega koli nogometnega igrišča. Takšno obnašanje ne sodi na športne dogodke, če mislijo ka so močni ker so romi, se motijo, ne zaslužijo si ka bi sonce na njih sijalo nej ka bi še lejko v ligi sodelovali. Mislin ka je vsen jasno ka trbei zoper njih narediti!!!!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.04.2012 ob 14:50 nk roma gost

      http://www.youtube.com/watch?v=CVK_5u7Dmwg to je to NK ROMA

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.04.2012 ob 14:57 monk gost

      Trbej jih vrste v z lige pa tou je tou.Ce nej idemo napravimo peticijo prote ekipi Rome in niti en naj ne spila prote njin pa pikaaaaa.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.04.2012 ob 15:03 killer gost

      eh nej so nas ve vrgle zdaj mo pa še na tišinskem igrišče špilale zakon

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.04.2012 ob 15:08 haha gost

      haha Igrali bodo na neutralnem igrišču?? BOgi tisti vaščani kje bodo igrali. Ker po tekmi se lahko zgodi marsikaj. TUdi lanskoi leto so v dokležovju na cesti prebili meščana

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.04.2012 ob 15:10 ges gost

      Nej so vas še v vrgli, vas pa bodo ! Me pa zanima kdo de vam dal igrišče za domače tekme ? haha, Pušča ? hahha

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.04.2012 ob 15:16 hej gost

      Če to poročilo stejš te vidiš ka romi niso normalni ljudje.ROma je niti približno nej tak dobra kak kaže lestvica vsako leto. problem je to, ka igralci neščejo špilati proti romi ka se bojijo poškodb. Rom ide tak na nogo ka igralca lejko poškoduvle ka več sploj nikdar nede špilo. San pred leti špilo proti njim pa znan ka večinoma pridejo ta špilat v drugi postavi. Špilajo tisti ka dosta ne špilajo ka ostali bokši neščejo.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.04.2012 ob 15:19 hej gost

      Ja, pa nika bokše nede. Vsako leto ista stvar težave ,pretepi gda špila roma pa se skoz vsepozabi pa de se tudi tokrat. V nogometi san že prek 15 let pa znan ka še vsako leto do zdaj so bile težave. Pljuvanje na vsaki tekmi, nešportno obnašanje igralcev, igranje pod drugimi imeni(če ima kdo rumenega,rdečega),....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.04.2012 ob 15:30 ? gost

      pa ka ma što posnetek kakšen s te tekme se da ge viditi?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      25.04.2012 ob 15:34 KILLER gost

      "HEJ" mozes da mi pušiš kito,rajsi piše kak van nejde v glavo kak mi mamo vse vec pa vse bokse.Samo se dosta jocete tan v LJ kak nemate za geste pa kak te ceke placuvali mi toga problema vec nemamo!!!!!!!!!!!!

      2 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.04.2012 ob 16:53 interist----- gost

      no..pa še ges kakšen komentar dan. Špilan fuzbal že en čas,pa točno znan ,kakše je občujtek kda špilaš prote ciganjon. Cejle čas samo grošnje,šikaniranje,udarci brez žoge......pa še lejko naštevan. Pa tau se še en čas nede spremejnelo. Trbej močno pritisnite na zvezo,ka naj izreče najhujše mogoče vzgojne ukrepe( ge san zatau,ka se jih vrže z lige bar za eno leto),pa te de se mogoče,mogoče kaj spremenilo. Zdaj sem pa še zasledil,ka predsednik zveze ponuja odstop. Halooo, kda trbej po domače povejdano pakazate jajca.....pa pokazate,ka se rejsan vrejde svoje funkcije...un ponujde odstop. Te pa še nika omenja diskriminacijo...pa lepau prosen. Diskriminejrane smo v večijne mi " pavri ". Ps. buroje,pa želin čim prejšnjo okrevanje!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.04.2012 ob 17:02 killer gost

      "nered" vidis tak kazete kak ste primitivni pa kak vas vse boli ka mi vec mamo pa vec valamo vi bi radi ka bi mi okoli odle zamazani,lacni itd,..samo pozabi nas 95% dela pa mamo vse ka ščemo vi pa se poglednite kak zivete ka se nonstop vseposedi jocete ka nimate to pa ovo pa malo si pogledne kelko vas smrdlivih dobiva to podporo 250000 lidi ka bos znal, tak samo tuj boj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pa ne pozabi zvecer ite štale pucat pa stušeraj se ka ze celo prekmurje smrdi po vas kmetaj

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      25.04.2012 ob 17:02 no7 gost

      Killer-sploj znaš kak položnica vö vijde?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      25.04.2012 ob 17:26 hahha gost

      Daj,killer ka boš tij nika srau.......nevejš enga stavka napijsate kak trbej,pa te boš tij nika čeden. Kmet kda s štale prijde se stušejra pa diši.ka pa ti?!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      25.04.2012 ob 17:37 hej gost

      killer@ MAš prav vi te probleme nemate ka van država da. Pa že tvoj nick pove ka bi samo nekaj klao pa se mlato tak kak pač romi edino znate.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      25.04.2012 ob 17:59 only me gost

      šten tej zapisnik disciplinske komisije pa mi je neka vseeno nej jasno. Ok, 2 igralca sta v suspenze, igrišče se njin zaprej .... ka pa dale? ge pa so v teh kaznaj zeti glavni aktere pretepa? se pravi Mišek lejko za vikend lepou špila pa po možnosti pa naredi kakšo norost, zdaj lipou uradno na igrišče, ge je za njega ponavadi skouz v žari borbe. Kakšna je kazen za Hahna? kakšna je tu odločitev? Ne razmin, ka je zdaj MNZ s ten poročilon ščela povedati?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      25.04.2012 ob 18:20 khgf gost

      Oni imajo za vsakega igralca 3 registracije tak ka samo pod drugin imenon špilajo

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      25.04.2012 ob 18:40 kes gost

      Haloo dajte vejpa prlej je napijsano blo ka je Milan Grebenar tuj sodeloval pri pretepu,in Zlatko Hahn ka za njih nega kazne dajte nooo vejpa tou je nej normalno.Naj nite en klub naj ne špila z Nk Romo pa naj te do vidle kak je fajn tou,naj bi jih v vrgle nej pa samo neka taksoga

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      25.04.2012 ob 18:50 viola maribor gost

      ko berem ta prispevek, kaj si dovolijo toti romi v tem prekmurju, bi jim sporočil eno. enkrat pokličite nas, da jim bo za vselej jasno kje jim je mesto. skoda da gringosi imajo v svojih vrstah to černo gverilo. niso toti romi naleteli še na prave modele, prej ali slej pa bodo. ej ej ej bi jih rad videl da ne štajerskem delajo take pizdarije, to bi naredli samo enkrat pa nikoli več.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      25.04.2012 ob 19:01 hahaha gost

      viola@ daj daj ne seri nekaj pa se neksa viola delas ka mijsles ce neksa soboska viola al ka se delas haha daj odi bos vido kak bos plejso kda de ti pokalo med nogame kaj..NIKOL NE PODCENJUJ SVOJEGA NASPROTNIKA KER LAHKO HITRO PADEŠ;)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      25.04.2012 ob 19:34 IGRALEC gost

      Mislin, da ga ni junaka, ki ga nebi bilo strah, ko se odpravlja na tekmo z NK Roma. Pa če je to sodnik ali igralec nasprotne ekipe ali samo gledalec! Igralci se zavestno izogibajo dvobojev! Iz strahu pred udarci! Sodniki se isto bojijo sojenja na njihovih tekmah. Logično, kdo bi jim zameril! NK ROMA NI ODIGRALA REGULARLNE TEKME ŽE NEKAJ LET! TO NI NOGOMET, TO JE KLANJE!!! Ne gre enačiti vseh, je pa nekaj posameznikov, ki druge potegnejo za sabo! Vedno eni in isti! NE OBSOJAM CIGANOV/ROMOV. OBSOJAM PA, DEJANJA NEKATERIH IGRALCEV, NAVIJEČEV IN ČLANOV UPRAVNEGA ODBORO NK ROME IN PRAVTAKO TISTE, KI TO ŽE LETA IN LETA DOPUŠČAJO!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      25.04.2012 ob 19:56 asd gost

      očitno so po ton takšon varnostinke tuj bilij ciganje kak ene pravijo in če be tak mele se prote sodnikon jih nebe branile ... glavno tu se več ne razpravla o bistve ampak se drujgo že tuj ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.04.2012 ob 19:57 aljo gost

      si ste čedne tan gda se pa dogajalo pa nindre nikoga tan be njin svoje povedale vsi povrste ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.04.2012 ob 20:03 IGRALEC gost

      aljo- bi rad tebej vido, da te že dva mesca pred tekmo grozijo z neven čem vse!!! malo se pijtaj?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.04.2012 ob 20:06 aaaa gost

      igralec@ daj ne joce se ka se joces.Kda pa vasi delajo pa je nika nej daj daj se bole naj bi ga zdrmale za bw so ga ziher nej

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      25.04.2012 ob 21:18 KRONIKA gost

      http://tvslo.si/predvajaj/slovenska-kronika/ava2.134901521/ evo na tun linke se pre 7:10 poglednete izjave pa udarec z komolec za rdeči karton z tej tekme pa te se delajo najbole svejte cilao g han kak se bune cejle čas kre ograje!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      25.04.2012 ob 21:22 cigan gost

      KAK POLOŽNICE VE VUJDIJO KMETI ENI MOGOČE JIH VEČ PLAČUVLEMO KAK VIJ !!!!!!! PA SEVEDA MIJ CIGANJI SMRDIJMO SMO ZAMAZANI GEJME CRKNJENO MESO ---------------------------------TOU VALA ZA VAS KMETE NEJ PA ZA CIGANJE!!!!!!!!!!!!!!!ZDAJ KA JE PRIŠLO DO TOGA PRETEPA ZAJ STE VSI PAMETNI VSE ZNATE IN SEVEDA STE POKAZALI KELKO MRZITE CIGANJE-!!!!!!!!!!!!!! DA JE PUJŠČA NAPRAVLA SRANJE GE SO TE BILIJ NOVINARI NEJ JIH JE BILOU ZATOU KA SE BOJITE PUJŠČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NAN PA POŠILATE NOVINARE !!!!!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      25.04.2012 ob 21:28 ? gost

      Halo z tem ste ze dosadni ka pomurec.com drugo debato nematte

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      25.04.2012 ob 21:41 killer gost

      moreno vsaka cast kak si njeme dall skoda ka je nej kaksen zob zgubo

      0 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      25.04.2012 ob 21:45 @cigan gost

      se vidi ka ti je inteligenca pa pamet na totalnoj nuli. več haska de s tebe če boš tuo, pa se neboš oglašao, ka sploj neveš ka gučiš

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      25.04.2012 ob 21:53 BW jw gost

      pa biu san na tekme pa nika nej bilo tišinski so začali te so pa dobili po pički hah : sramota :D

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      25.04.2012 ob 21:56 Godzila gost

      evo povezava do tekme. Začne se pri 7:20

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      25.04.2012 ob 21:57 Godzila gost

      se opravičujem :) http://tvslo.si/predvajaj/slovenska-kronika/ava2.134901521/

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      25.04.2012 ob 22:02 samo eden gost

      nemo to veze z cigani! Ide se za nasilneže! Ene pač nevejo špilate fuzbala se pa za to znajo bite!! Ka pa te delajo na igrišče???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      25.04.2012 ob 22:04 tralala gost

      svaka ti čast KILLER...mijslen ka bi človek mogo TEBI cejlo lalafko sfukate...z takšime izjavame romi kažete kakši sumare ste ENI

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      26.04.2012 ob 0:01 fair play gost

      Nepravično je, da vsi zdaj Rome oz. Cigane (kot se oni tudi sami poimenujejo) mečejo v isti koš zaradi dogodkov, ki so se zgodili na tej tekmi. Sem pa zato, da se s pomočjo policije proti akterjem iz vrst NK Roma, ki so se neprimerno obnašali (verbalno nasilje, pretepanje, pljuvanje, napad na sodnike ...) podajo tako kazenske ovadbe za nasilne gledalce kot tudi doživljenjsko oz. vsaj večletno prepoved igranja nogometa (igralci) oz. opravljanja funkcije v nogometu (predsednik ipd.). Le s takšnimi posledicami/potezami lahko pride do sprememb. V nasprotnem primeru si bodo omenjeni akterji mislili: "Lahko delamo kar hočemo, saj nam nič ne morejo/upajo ...". Predsednik g. Danilo "polne hlače" Kacjan pa na čim prej odstopi (zaradi objektivne odgovornosti; kot je to praksa v drugih državah) in tako pomaga sebi kot tudi celotni MNZ Murska Sobota. Ker to kar se vedno znova dogaja na tem lokalnem derbiju ni več ničemur podobno. To ne delajo niti v bolj "indijanskih" ligah po svetu, mi smo pa "kao" civilizirani Evropejci.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      29.04.2012 ob 10:53 ddd gost

      KILLER pa vi vsi ste socialni državni problem, če vas nebi bilo bi bilo vse lakše :) majkemi kak vas je nej sran nešprtno obnašanje, prosjačenje od kuče do kuče, kradnete, strejlate se pa pizdo što je te zdaj tu fuknjeni. želin samo ka de JELINČIČ prišo na oblast enkrat ka vas vse spakiva nekan ka te vi začale krf pluvate kak dečki ka so na igrišče bili.!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.