https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gajaš, arestant (Petelinji zajtrk se nadaljuje)

Beltinci, 26.04.2012 ob 8:50  

Monodrama Ferija Lainščka z naslovom Gajaš, arestant, prikazuje, kaj Gajaš počne v arestu. Monodramo, ki jo je režiral Marko Naberšnik, scenarij zapisal Branko Hojnik, glasbo pa je oblikoval Branko Rožman, odigra Vlado Novak.


V Kulturnem domu Beltinci je Pišti Gajaš z monodramo "Gajaš, arestant", ki je nekakšno nadaljevanje Petelinjega zajtrka, radovednim razkril, kaj počne v zaporu.

Monodrama je pretresljiva in vznemirljiva gledališka pripoved o zaporniku, ki tudi za rešetkami ostaja zvest svojim načelom, samemu sebi in dogajanju okoli sebe. Pišti Gajaš je bil legendarni avtomehanik, ki je tistega usodnega jutra nameril pištolo v enega svojih tovarišev in pritisnil na petelina. Za svoja dejanja je moral odgovarjati in pristal je v zaporu.

Monodrama je torej postavljena v zapor, kjer je Vlado Novak ustvaril lik, ki gledalce ne pusti ravnodušne. Že san prihod na oder je svojevrsten, saj na oder ni stopil iz zakulisja, temveč se je sprehodil med gledalci, jim mimogrede namenil kakšno besedo, nato pa skozi navidezne rešetke stopil na sceno. Njegovo pripovedovanje povzroči polno polno smeha in solz, med pripovedovanjem pa seveda ne pozabi omeniti tudi osebe iz filma, ki so kot predzgodba monodrame, navsezadnje pa spregovori o času, v katerem živimo in o aktualnih rečeh.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.