https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Huda poškodba kolesarja v Čakovi

26.04.2012 ob 7:35  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in dve povoženji divjadi.

24. 4. 2012 okrog 18.30 ure se je v naselju Čakova hudo telesno poškodoval 55 letni kolesar, ki je med vožnjo zapeljal z vozišča na bankino in potem po nasipu navzdol. Pri tem je izgubil oblast nad kolesom, padel čez krmilo na glavo ter obležal na travniku. Po nesreči je kolesar sicer odšel domov, vendar je zaradi hudih bolečin tekom dneva iskal zdravniško pomoč v bolnišnici, kjer je ostal na zdravljenju. Gmotna škoda ni nastala, kolesar med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade.

Ostale prometne nesreče so se končale le z gmotno škodo. 

S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in poškodovanje tuje stvari. V Beltincih je bil pri tatvini v trgovini bil prijet moški. Obravnavali smo tri tatvine koles, ki so bile izvršene v Murski Soboti in Sv, Juriju. Na počivališču AC v Murski Soboti je bila izvršena tatvina goriva iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila. V Spodnjem Kamenščaku je neznanec iz stanovanjske hiše ukradel denar. Policisti PP Gornji Petrovci so obravnavali poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so ob intervenciji policistov s kršitvami prenehali. 

V času med 23. in 28.04.2012 poteka preventivna akcija » kolesar«, ki jo vodi in usmerja agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Glavni namen akcije je zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev, kot tudi povečati uporabo kolesarske čelade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.