https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Tina Maze: Najprej sem šla pogledat WC-je

Odranci, 27.04.2012 ob 14:27  

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka, Tina Maze, je včeraj obiskala Odrance. Prišla je po svoj novi avtodom, ki ji ga je v dveletno uporabo poklonil njen novi sponzor Carthago. Tina je za Pomurec.com med drugim spregovorila o tem, v kakšno pomoč ji bo novi avtodom v novi sezoni ter kaj je v novem bivalniku najprej preverila.


Tina, v Carthagu je bil izdelan avtodom po vaših željah. Kakšne so bile te želje?

Moje želje so bolj skromne, glede na to, da smo želeli avtodom vozit sami, smo si zaželeli takega, ki ga lahko voziš z vozniškim izpitom »normalne« kategorije. Zelo enostaven, prostoren… Jaz sem zelo navdušena nad to stvarjo, stvar je čisto nova in si niti ne predstavljam, kakšne ugodnosti vse omogoča. Vedno bolj pa vidim v avtodomu prednosti, ki mi bodo pripomogle k boljši pripravi.

Ga boste izkoristili samo za potrebe smučanja ali tudi v osebne namene?

Moji osebni nameni so tudi smučarski, moje celo življenje je povezano s smučanjem,  tako da bi težko rekla, da kakšen dan ni namenjen smučanju. Zdaj sem sicer bila dobrih 14 dni na počitnicah, ko sem vse izklopila in nisem delala nič, zdaj pa pričnemo s kondicijskimi pripravami,  konec maja bomo šli tudi na sneg in bo kar hitro spet pester program.

Kam se boste odpeljali na prvo vožnjo s tem avtodomom?

Mislim, da ga bomo že kar danes odpeljali, vsaj jaz ga bom nekaj metrov, ker več si pač ne upam prvi dan. To bom prepustila bratrancu Klemnu, ki ga bo odpeljal v Črno domov, verjetno pa se bom na vožnjo z njim tudi jaz navadila in si potem upala z njim tudi na cesto.

Glede na to, da je pogodba za dve leti, ga boste uporabljali tudi pozneje?

Zdaj za dve leti sigurno, ne vem pa kako se bom na to navezala in kakšen način življenja to omogoča, tako da je vse odvisno od tega.

Rekli ste, da bodo prva stvar, ki jo boste v avtodomu preverili, wc-ji. Ste jih že preverili?

Ja, sem (smeh). No, to je bilo malo heca, jaz sem avtodom v bistvu videla že na finalu v Schladmingu in se mi je zdelo fino, ker je imel na wc-ju tik, les, kar se mi je zdelo vrhunsko in sem zato rekla, da bom šla prvo wc preverit. Celotni avtodom mi je super, mislim, da mi bo na tekmovanjih v ciljni areni dal tisti mir, ki ga rabim. Po navadi je vedno dosti ljudi okoli mene in nimam tistega miru, ki si ga včasih želim. Ko bom šla v avtodom, bom sigurno na samem, si v miru naštimala kakšno muziko in bom imela tisto idilo, kot si jo želim med tekmami.

Kakšni so vaši načrti zdaj, ko je avtodom končno vaš?

V ekipi smo bili navdušeni takoj, ko smo izvedeli, da se bo ta stvar izpeljala, saj nam bo omogočila boljše delo. Sicer razmišljamo, da bi za obdobje, ko so tekmovanja blizu Slovenije, mogoče potrebovali nekoliko večji avtodom, da bi lahko cela ekipa tudi bivala v njem.

O tem sicer šele razmišljamo, najprej moramo preveriti, kakšne so možnosti za to tukaj pri Carthagu. Seveda hočemo biti v koraku s konkurenco, predvsem Američani, ki imajo v ciljih ta velike kamionarje. Postavljat se jim ob bok bo verjetno izziv tako zame kot tudi za Carthago. Prednosti bodo sigurno, v tem trenutku o njih šele sanjam. Ko bodo postale realnost, bom šele videla, kakšno prednost pomeni avtodom.

Kako vam je všeč v Prekmurju?

V Prekmurju sem bila že večkrat in mi je super. Posebej zdaj, ko smo se pripeljali, okolica je super, vse je urejeno, lep dan je danes, vse cveti, še posebej ta rumena cvetoča polja so res lepa. In potem me je tu v Carthagu danes pričakala množica ljudi… To so res super občutki.

Ko sva že pri pomladi, vam je ljubša zimska idila ali toplo, pomladno vreme?

To je pa kar težko vprašanje (smeh). Odvisno od trenutka. Ta trenutek mi je ustrezalo iti na morje, na sonce, da sem se pregrela od dolge in naporne sezone, ko organizem vsak dan dela na polno. Zdaj v teh dneh, ki so, kot bi jih narisal, si kar ne morem predstavljat, da bi bila zima, kar je v Črni še. Ko greš malo v hribe, je še sneg. Ko sem se zdaj vrnila z morja, je bilo hladno vreme v Črni kar velik šok zame, zdaj ko se je vreme zrihtalo, pa je super. Zima bo pa itak še zadosti dolga.

Ali menite, glede na svoje zmožnosti in rezerve ter glede na poznavanje konkurence, da se lahko toliko pripravite, da v prihodnji sezoni popolnoma pometete s konkurenco?

Probala bom. Zdaj za enkrat sem vsako leto napredovala, kolikor sem lahko. Ne morem zatrditi, da lahko v prihodnjem letu napredujem za toliko točk, kot jih zahteva konkurenca. Lahko se samo predam tej želji in ambicijam, ki jih imam. In pa ekipi, ki ji 100 % zaupam. Ekipa se bo v prihodnjem letu še izboljšala, zdaj pa smo dobili še avtodom. Pogoji zame bodo tako še boljši, in te stvari bodo sigurno tudi pripomogle h končnemu uspehu. Jaz bom iztisnila iz sebe, kar lahko. Vidim, da mi tudi drugi pomagajo, in verjamejo v uspeh, tako da zgodba lahko postane še lepša. Zdaj pa, če dodamo piko na i in uženemo konkurenco, verjamem da so realne možnosti. Je pa Lindsey nedvomno zelo močna, če ne celo najmočnejša alpska smučarka vseh časih, in je kar težek oreh.

 

Simona Roudi

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.