https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Edina Kepe - motokrosistka iz Lendave, ki obožuje hitro vožnjo in blato

2.5.2012  

Edina Kepe iz Lendave se že tri leta ukvarja s športom, ki je za punce nekako nevsakdanji, njena strast je namreč motokros.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Lendavčanka Edina Kepe, ki jo mnogi poznajo po imenu Dinna Mulisha, se že tri leta ukvarja za njo z nenavadnim športom, z motokrosom. Edina je obiskovala Dvojezično osnovno šolo v svojem rojstnem kraju, prav tako je v Lendavi zaključila Dvojezično srednjo šolo, za tem pa se podala v sosednjo Avstrijo, kjer si je poiskala zaposlitev. Čeprav je Edina redno zaposlena, se, ker je njena velika in največja strast motokros, ukvarja tudi s spletno moto trgovino. 

Začelo se je s padci in modrimi koleni, vendar ni obupala

Edina se z motokrosom ukvarja že tri leta. "Že veliko prej sem hodila na motokros proge in spremljala dirke. Ker me je ta šport začel zanimat še bolj, sem si od prijatelja sposodila njegov cross motor in se zapeljala. Spominjam se svojega prvega kroga, vendar se tega občutka ne da opisati z besedami, skratka enostavno-navdušilo me je, mi postalo zanimivo in zame sploh nekaj nenavadnega. Navdušili so me predvsem prijatelji, ki so se z motokrosom ukvarjali že prej," pojasni Edina, ki se je takrat odločila za svoj prvi cross motor, za začetek Hondo CR 85.

"Prva dva tedna so bili sami padci in modra kolena, ampak nisem obupala. Zmeraj sem vstala in šibala naprej. Vedno bolje mi je šlo. Motor mi je kmalu postal premajhen in tako sem si kupila nov motor Kawasaki 125, s katerim sem si nabrala že ogromno izkušenj," se svojih začetkov spominja petindvajsetletna motokrosistka, ki trenira na domači mx progi.

Vedno več deklet uspešnih v tem bolj moškem športu

Edina, ki se ukvarja s športom, ki je nekako nevsakdanji za punce, ima ob sebi prijatelje, ki so jo sprejeli pozitivno, jo podpirajo in ji pomagajo pri serviranju njenega motorja, danes pa tudi starše, ki sicer najprej niso bili navdušeni nad njenim novim športom. "Nikoli niso razmišljali o tem, da se bo njihova hčerka ukvarjala s tako adrenalinskim športom kot je motokros, predvsem pa jih je strah, da se poškodujem," pravi Edina in dodaja, da so se sedaj že sprijaznili s tem, da je to del njenega življenja in jo na mx progo pridejo tudi večkrat pogledat.

Čeprav je motokros bolj moški šport, se z njim ukvarja vedno več deklet, ki so zelo uspešne, nekatere celo bolj kot moški, kar jih zagotovo razjezi. S tem pa se strinja tudi pomurska motokrosistka, katere idol je Ashley Fiolek, ki spada med ravno take motokrosistke, torej hitrejše in boljše od mnogih motokrosistov.

Veliko adrenalina, spretna vožnja in ogromno fizične pripravljenosti

Motokros je eden izmed izjemno adrenalinskih športov, zahteva pa tudi ogromno fizične pripravljenosti, zato je poleg dobre in spretne vožnje pomembna tudi kondicija. "Za motokros moraš biti "fit". Jaz telovadim trikrat tedensko, hodim v fitnes, tečt, tudi kolesarim, se rolam in plavam, tako, da sem pripravljena za motor in mx progo," pravi Edina, ki se z motorjem med drugim tudi sprosti. "Ko imam stresen dan, se zapeljem z motorjem, se sprostim in pozabim na vse negativno. To definitivno pomaga."

Motor zaštarta tudi pozimi in v snegu izvaja trike

Sezona motokrosa traja od pomladi do jeseni, saj so proge večino takrat tudi odprte, sicer pa se Edina na svoj motor poda tudi pozimi. "Motor zaštartam tudi pozimi, ko je sneg. Takrat se zapeljem po dvorišču in izvajam razne trike v snegu," pravi Edina, ki veliko svojega časa posveti tudi prijateljem, rada pa se odpravi tudi na kakšen izlet, poleti pa obvezno na morje.

Zanjo primernejši je enduro cross

Edina, ki trenira "enduro cross", saj je "freesytle" za njo še preveč zahteven, za svoj šport poleg fizične pripravljenosti potrebuje tudi precej motoristične opreme, kot so čelada, očala, protektor, ki vsebuje zaščito za prsni koš, hrbtenico in komolce, ledvični pas, rokavice, hlače, kolenčnike in škornje. Trenira zgolj za hobi in se tekmovanj zaenkrat še ne udeležuje, se pa bo v prihodnosti verjetno podala za začetek na kakšno amatersko tekmo. Do takrat pa, da bo dosegla dober rezultat, bo še naprej pridno trenirala in pazila, da se resneje ne poškoduje.

Petindvajsetletna Lendavčanka, katere moto v življenju je "body-soul-harmony" vsem motokrosistom, ki so se s tem športom šele začeli ukvarjati, še polaga na srce: "Ne ozirajte se na druge, vozite le za sebe in ne prehitevajte z učenjem, lepo počasi in se boste vse naučili. Čeprav je, kot vsak, tudi ta začetek težak, ne obupajte. In še to: ne vozite se brez opreme, saj poškodbe v primeru padcev niso prijetne."

Edininih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Glasbena pevka: Rihanna 

Knjiga: Harry Potter

Kraj v Pomurju: Moravske Toplice

Želja v življenju: ljubezen, zdravje, družina ter srečno in dolgo življenje

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2012 ob 16:41 Moto gost

      svaka ti cast Dina! Super si :D

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2012 ob 20:42 deko gost

      to ti je ta prava punca...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.06.2013 ob 0:40 Deni22 gost

      Punca za ženit

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.