https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi SGP Pomgrad začel sanacijo štajerske avtoceste

04.05.2012 ob 13:49  

Družba za avtoceste v RS (Dars), ki letos načrtuje obnovo nekaj več kot 42 kilometrov vozišč avtocest in hitrih cest, je danes začela drugi sklop obnovitvenih del na avtocestah. Vzdrževalci so dopoldne začeli postavljati zaporo na odseku štajerske avtoceste med Šentiljem in Pesnico, kjer bo potekala obnova 4,6 kilometra vozišča v smeri Maribora.


SGP Pomgrad bo predvidoma že danes popoldan začel z obnovo vozišča med viaduktom Kresnica in cestninsko postajo Pesnica, so sporočili iz Darsa. Promet bo med obnovitvenimi deli, ki bodo trajala predvidoma 25 dni, potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

V nedeljo bodo vzdrževalci predvidoma ob 19. uri začeli postavljati polovično zaporo pred predorom Karavanke, ki bo potrebna zaradi vzdrževalnih del in bo trajala najpozneje do 11. maja. Izvajalec Strabag bo saniral vozišče neposredno pred vstopom v predor na slovenski strani, sočasno pa bodo zaporo izkoristili za izvedbo vzdrževalnih del v predoru.

Foto: Dars.si

Predvidena čakalna doba pred predorom bo 30 minut

V času vzdrževalnih del bo vzpostavljena polovična zapora predora, promet pa bo potekal po prostem smernem vozišču izmenično enosmerno, s semaforskim vodenjem pred predorom. Predvideni čakalna doba pred predorom bo 30 minut, v času zapore pa ne bo omejitev za izredne prevoze.

Na odseku gorenjske avtoceste Lipce-Lesce je SGP Pomgrad že zaključil z večino obnovitvenih del na viaduktu Moste, tako da bodo vzdrževalci v ponedeljek zjutraj začeli z odstranjevanjem zapore na smernem vozišču proti Jesenicam. Zaporo bodo še isti dan začeli postavljati na drugem smernem vozišču tega odseka, to je proti Ljubljani, kjer bo potekala obnova 3,4 kilometra vozišča na delu avtoceste med viaduktom Moste in izvozom Lesce. Zaradi omenjenih del bo za promet zaprta polovica avtoceste v smeri Ljubljane, vključno z malim počivališčem Lipce zahod. Promet bo predvidoma do konca maja potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

Sredi maja še druga faza prenove

Predvidoma sredi maja se bo začela tudi druga faza obnove na odseku štajerske avtoceste Dramlje-Celje. SGP Pomgrad bo izvedel globinske lokalne sanacije voziščne konstrukcije ter nadgradil vozišče z asfaltno plastjo, zaradi česar bo za promet zaprto smerno vozišče proti Mariboru. Dela bodo trajala predvidoma 22 dni, promet bo v tem obdobju potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste v razdalji približno dva kilometra.

V drugem sklopu letošnjih obnov bodo tako aktivna omenjena tri delovišča, v okviru odprave napak pa bo sanirano tudi vozišče pri viaduktu Jelše na odseku dolenjske avtoceste med priključkoma Novo mesto vzhod in Kronovo. Vzdrževalci bodo zaporo na tem odseku začeli postavljati v ponedeljek dopoldan, zaradi del pa bo predvidoma deset dni za promet zaprto smerno vozišče proti Obrežju, promet pa bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

STA

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2012 ob 20:27 gost gost

      Mar ni to nova avtocesta? Hmmmm?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2012 ob 20:23 kodila gost

      Pa pravijo, da je ostalo samo Primorje. Tak se dela, Prejkmurci!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.