https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Grad v derbiju začelja premagal Palomo

Grad, 7.5.2012  

Okrog 300 ljubiteljev nogometa je spremljalo zanimivo nogometno tekmo ekip z dna lestvice 3. SNL-vzhod pri Gradu. Na koncu so domačini uspeli premagati Palomo.

Grad : Paloma 3:2 (2:0)

Strelci: 1:0 Zilić S.(15), 2:0 Gabor A.(26), 2:1 Kramberger A.(50), 2:2 Kramberger A.(55), 3:2 Gorinšek G.(89)

Gledalcev: 300

Grad: Krpič D., Krauthaker, Horvat (Sukič), Gabor, Banfi (Gaber), Sajko, Gorinšek, Arsič (Buček Huber), Vrabelj, Zilić, Stošić

Obe ekipi v lovu za prepotrebnimi točkami v boju za obstanek, tokrat domači s polnim izkupičkom. Že v uvodnih minutah prvi poskus igralcev Palome-sam pred domačim vratarjem napadalec Palome, a strelja čez gol.

Takoj odgovor domačih, a strel Stošiča z 20 metrov prav tako čez gol. V 10. minuti prosti strel domačih s 35 m, strel Gaborju golman gostov le ukroti. V 15. minuti veselje domačih, Arsič poda Ziliču na 16 metrov ta strelja, golman odbija in iz drugega poskusa Zilič zadeva za 1:0. V 24. minuti Krauthaker strelja z 20 metrov, a vratar gostov s parado pošlje žogo v kot. 27 minuta, Zilič prodira po levi, vratar gostov zapusti vrata in brani strel Ziliču, a žoga se odbije do Gaborja, ki zadane prazen gol za 2:0.

Gostje zapretijo v 29. minuti, a strel z glavo po centru z leve zadene prečnik domačih vrat. 36 minuta lepa akcija Zilič, Arsič povratna žoga na 18 metrov do Krauthakerja , a golman spet na mestu. V 43 še poskus Stošiča z glavo in Gaborja, ki se je sam znašel pred vratarjem, a oba sta nenatančna.

Drugi del 47.  minuta Gorinšek po levi prodre, a Zilič za las prekratek pri predložku. Nato padec domačih, 51. minuta napaka domače obrambe in Kramberger iz neposredne bližine zadeva za 2:1. Že 4 minute zatem izenačenje, po kotu gostov odbita žoga spet do Krambergerja, ki s 16 metrov zadeva za izenačenje. Gostje še dvakrat nevarni v 60 in 65. Minuti, a so nenatančni.

VIDEO:

V 70. minuti prosti strel domačih, Gabor z 20 m čez gol, 79. minuti Stošič za las mimo gola, 87 Zilič z glavo, a golman s parado pošlje žogo v kot, v 88. minuti Buček sam proti vratom, a golman gostov je hitrejši in žogo lovi. Gostje nekaj poskusov protinapadov, a domača obramba uspešna  pri nastavljanju nedovoljenega položaja. Nato olajšanje in veselje za domače, Gorinšek sprejme žogo na levi nekoliko čez sredino, povleče proti golu in lepo zadeva s 15 metrov za 3:2 in zmago domačih, ki so nekaj minut igrali z igralcem več po 2 rumenem kartonu Gorjupa. Zadovoljstvo in veselje domačih po tekmi in pomembne tri točke v boju za obstanek.

Tekst: Silvester Železen

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.