https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti se je pričel Teden vseživljenjskega učenja

Murska Sobota, 11.05.2012 ob 14:27  

Vseživljenjsko učenje postaja vse pomembnejše v vseh starostnih obdobjih; Slovenci po vključenosti odraslih v formalne in neformalne izobraževalne programe na zavidljivo visokem mestu; priznanje Ljudski univerzi Murska Sobota.

Nacionalno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja 2012, ki je potekalo danes dopoldne v murskosoboškem Parku, je gostila MO MS skupaj z Andragoškim centrom Slovenije. Gostje so spregovorili o vse večjem pomenu nenehnega izobraževanja, ki med drugim pozitivno vpliva tudi na osebnostno rast in vključevanje v družbo.

Nenehno učenje je ključno za razvoj družbe

"Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve se zavedamo pomena nenehnega izobraževanja, še posebej v času, ko se nam dogajajo tako družbene kot gospodarske spremembe," je izpostavila državna sekretarka Patricia Čular.

Dr. Jurij Šink, predsednik NO TVU iz Ministrstva za izobraževanje, kulturo in šport, je poudaril, da je Slovenija glede na vključenost odraslih v izobraževanje na visokem mestu evropske lestvice, hkrati pa je cilj, da bi se v izobraževanje aktivneje vključevale osebe tretjega življenjskega obdobja.

Podelili priznanja najuspešnejšim učečim se odraslim

Na slavnostni prireditvi ob odprtju TVU je Andragoški center Slovenije podelil priznanja iz področja vseživljenjskega učenja devetim posameznikom, skupinam, lokalnim skupnostim … Priznanja so prejeli: Roman Pogorelec, Impol 2000, Marija Metlika, Mirica Vasle, Občina Razkrižje, Jože Pirh, Ljudska univerza Ajdovščina, Maryan Antich in skupina PoMoč.

Priznanje tudi Ljudski univerzi Murska Sobota

Ljudska univerza Murska Sobota, katere direktorica je Alenka Kučan, je eden izmed najpomembnejših koordinatorjev Tedna vseživljenjskega učenja, ki pa z različnimi izobraževalnimi programi in projekti na področju vseživljenjskega učenja deluje skozi vso leto. Ob tej priložnosti je predsednik NO TVU dr. Jurij Šink izrekel priznanje Ljudski univerzi Murska Sobota in Andragoškemu centru Slovenije.

V kulturnem delu so nastopili Marko banda, otroška folklorna skupina KUD Beltinci, Art Music Orchestra, Moira in Piacolleky; prireditev je povezoval Boštjan Rous.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.