https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru tudi županja Karba spodbujala hojo in kolesarjenje

Ljutomer, 12.05.2012 ob 14:30  

Danes dopoldan je v Ljutomeru potekala prireditev "Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer".


V Ljutomeru je danes dopoldan potekal "Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer". Prireditev se je pričela s pohodom "5. Dan gibanja in druženja vseh generacij", katerega so se udeležili tudi varovanci Doma starejših občanov Ljutomer.

Nato so se obiskovalci na Glavnem trgu lahko s kolesi, skiroji ali poganjalci preizkusili v spretnostni vožnji na poligonu. Učenci osnovnih šol Ivana Cankarja Ljutomer in podružničnih šol OŠ Cven in OŠ Cvetka Golarja so predstavili rezultate projekta Prometna kača, katerega namen je bil spodbuditi osnovnošolce, da v šolo prihajajo s kolesi ali peš. Na prireditvenem prostoru so predstavili in obiskovalcem razdelili Peš in kolesarsko karto mesta Ljutomer, županja mag. Olga Karba pa je Vrtcu Ljutomer in OŠ Ivana Cankarja Ljutomer predala kolo, poganjalce in skiroje. Predstavili so tudi skejtanje in vožnjo z monociklom.

S kolesom je po Glavnem trgu v Ljutomeru zakrožila tudi županja Karba

Dan aktivne mobilnosti je občina Ljutomer organizirala kot edina slovenska občina, ki se vključuje v mednarodni projekt Active Travel Network. Njegov namen je spodbujanje aktivne mobilnosti v mestih, predvsem na krajših vsakodnevnih poteh, pri čemer se dotikajo tudi okoljskih problemov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.