https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Rokometaši Pomurja klonili proti Mik Celju

15.5.2012  

V predzadnjem krogu prvenstva je ekipa Pomurja prikazala borbeno igro in povzročila velike težave favorizirani ekipi Radeče Mik Celje. Tekma se je končala z izidom 21:18 (8:11) za Mik Celje.


Prvi zadetek so doseglji domači igralci, vendar so jih gosti iz Murske Sobote ujeli in povedli. Zadnji neodločen rezultat v prvem polčasu je bil 4:4, nakar je oslabljena ekipa Pomurja (manjkal je Smodiš Aleš in poškodovani Sečko Tomaž) dosegla delni izid 3:0 in povedla s 4:7. Razliko 3. golov so obdržali do konca prvega polčasa, ki se je končal z vodstvom gostov iz Murske Sobote (8:11). Vodstvo je bila posledica potrpežljive igre, odlične obrambe 6-0, ter 8 obramb vratarja Horvata Uroša.

Začetek drugega polčasa so domači odigrali nekoliko agresivnejšo obrambo 5:1, ker igralcem Pomurja ni najbolj ustrezalo, čeprav so držali prednost 2. golov do 40 minute (12:14). Sledil je počasen preobrat in z delnim izidom 4:0 so domači izid v 46. minuti preobrnili v svojo korist (16:14). Domači so v 52. minuti povedli za +3, vendar so po minuti odmora trenerja Hebarja igralci Pomurja z borbeno igro  v zadnji minuti približali na samo gol zaostanka 19:18. Po prejetem golu za 20:18 v zadnji minuti so morali z napadom hitro zaključiti, vendar je strel Mesarca za las zrešil gol. V zadnjem napadu so domači po prestopu najboljšega domačega igralca postavili končni izid 21:18.

Igralcem Pomurja gre pohvala predvsem za borbeno igro v obrambi, vendar je na koncu zmanjkalo nekoliko moči za boljši izid. Med igralci bi izpostavili veterana Merico, ki je zadel vseh 6 strelov na gol in sedaj že tradicionalno dobrega vratarja Horvata, ki je obranil 14 strelov.

RK Pomurje: Horvat uroš (14 obramb), Merica Tomaž 6, Jankovič Marko 4 (1/1), Mesarec Aleš 3, Kreft Robi 2, Pintarič Aleš 1, Šavel Matej 1, Prelec Mitja 1, Dogša David, Kozelj Vasja, Ščavničar Jani 0.

Tekma zadnjega 26. kroga med RK Pomurje in RK Col bo v petek 18.5.2012 ob 20.00 v dvorani OŠ III. Zmagovalec bo zasedel skupno 9. mesto.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.