https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ko štipendij po pol leta še vedno ni ...

16.05.2012 ob 8:32  

Zaradi nove zakonodaje, ki se je začela izvajati s 1. 1. 2012 so dijaki in študentje morali ponovno vložiti vloge za štipendije. Od takrat je minilo že skoraj pol leta, mnogi med njimi pa še vedno čakajo na rešitev svojih vlog.


Na Centru za socialno delo Murska Sobota so potrdili, da je krivec za številne nerešene vloge prav izvajanje nove zakonodaje. Zatrdili so, da "so vse te vloge v prednostni obravnavi in se trudimo po naših najboljših močeh, da bi bile izdane v najkrajšem možnem času."

Foto: www.sxc.hu

Ob tem pojasnjujejo, da se pravice priznajo s prvim dnem naslednjega meseca od oddane vloge, torej, če je bila vloga oddana v mesecu decembru, se pravica vlagatelju prizna s 1. 1. 2012 in tudi poračuna za nazaj. Dodajajo, da se študentom, ki so imeli veljavne odločbe o državni štipendiji in tudi po novi zakonodaji izpolnjujejo pogoje (so pred 1.1.2012 dopolnili 18 let), pravica do štipendije ni prekinila. Vsak pa je lahko zaradi spremembe zakonodaje uveljavil posamezno pravico po novi zakonodaji na novo. Nove odločbe stare razveljavijo.

Ko štipendijo res potrebuješ

Na CSD Murska Sobota zatrjujejo, da vsakogar, ki se oglasi v njihovem centru, evidentirajo in če še nima izdane odločbe, posredujejo, da se njegova vloga prednostno obravnava. To pa velja za vse previce iz javnih sredstev, ne le za štipendijo.

Kakšne pa so vaše izkušnje, so se za vas potrudili, da bi rešili vaše težave, ste že prejeli štipendijo ali ne?

Podajte vaše mnenje ...

    Komentarji

    1. trstamlajsi
      16.05.2012 ob 14:40 trstamlajsi

      Jaz sem odločbo dobil prejšnji teden. Me pa moti to, da nikjer na odločbi ne piše, koliko je meja za dodelitev štipendije, napisano je samo, koliko imamo letnega dohodka. Ima kdo ta podatek, koliko je meja za enega člana družine gledano za en mesec.?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2012 ob 14:56 Čefur gost

      http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1098&sid=1311

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2012 ob 16:17 janscha onanist gost

      Ker nisem star 18 let, sem nekje v sredini decembra oddal vlogo za otroški dodatek. Seveda sem na razrešitev čakal kar 6 mesecev. Denarja še zdaj nisem dobil nakazano. Nič ni skrivnostnega če povem, da sem imel € 210 štipendije (razdalja do šole, učni uspeh, družinski prihodki ...), sedaj pa "dobim" SAMO € 140 + tega pa NE DOBIM otroških .... Se pravi: leto 2011 (€ 100 otroški + € 210 štipendije) leto 2012 (€ 140 otroški) to mi pove, da me je država oškodovala za kar € 180 ... In moje premišljeno sporočilo poslancem : "J*BI*E SE" - dobro namerno za ohranjanje zdravja ...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. trstamlajsi
      16.05.2012 ob 18:03 trstamlajsi

      Hvala Čefur za informacijo.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2012 ob 20:02 bau bau gost

      naj vrag zeme te politike pa vse skup.! ge ščen štipendijo nazaaaj! :@ :DDDDD

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. lela
      17.05.2012 ob 10:54 lela

      Jaz sem bila že pred enim mescem na socialnem in vprašala za otroški dodatek ker sta otroka mladoletna .Obljubili so da bodo vlogo obravnavali pa do danes še nič od tega.Tako da nevem kaj naj več rečem.Ukinili Štipendije in vse tiho.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.