https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaposlitveni sejem v Murski Soboti privabil številne iskalce zaposlitve

Murska Sobota, 16.05.2012 ob 12:32  

Danes je Trg kulture v Murski Soboti preplavila množica iskalcev zaposlitve, katerim so  delodajalci predstavili svoja prosta delovna mesta.


Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota danes dopoldne organiziral zaposlitveni sejem, na katerem je 16 delodajalcev s področja proizvodne, tekstilne in storitvene dejavnosti predstavilo svoja prosta delovna mesta, svoj poklic pa je predstavila tudi slovenska vojska.

V prostorih Kariernega središča (CIPS – Center za informiranje in poklicno svetovanje) pa je vsem iskalcem zaposlitve  pripravilo tudi predstavitev pomurskih podjetij, ki se ukvarjajo s trženjem rokodelskih in kmetijskih produktov. Tako so se predstavila podjetja: Kmetijsko turistična zadruga Žitek z.b.o., Mozaik – društvo za socialno vključenost, Zavod Marianum Veržej, ZRP Pomelaj, z.o.o. Sodelavci Upravne enote Murska Sobota pa so predstavili osnovne informacije o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji.

Zaposlitveni sejem je bil poleg vseh delodajalcev in iskalcev zaposlitve namenjen tudi dijakom, ki želijo pridobiti čim več informacij o možnostih zaposlitve po zaključku izobraževanja. Svojo predstavitev so jim podala podjetja: Arcont d.d. in Arcont IP d.o.o., Carthago d.o.o. in Elrad International d.o.o.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2012 ob 13:13 Iskalec gost

      No pa naj se tu javijo vsi tisti, ki so (bodo) zaradi tega sejma dobili službo. Me prav zanima ta statistika. Lp!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2012 ob 13:26 šolarček gost

      glavno ka so nan 4 vre odpadnile v skul :D

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2012 ob 14:19 Iskalec gost

      Saj... Se bojim, da se kaj bole pametnoga iz toga tak ne izcimi. Če si san ne zriktaš, te ti nede nišče. Zavod je tak ali tak samo aparat za pranje pejnez.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2012 ob 16:29 alf gost

      iskalec,socijalizen je mijno mogo bos se san apite delati kaj nej samo potporo cakate....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2012 ob 16:29 alf gost

      iskalec,socijalizen je mijno mogo bos se san apite delati kaj nej samo potporo cakate....

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2012 ob 20:32 Iskalec gost

      Alf, te moram razočarati. Preživlan se san kak se znan, iz dneva v dan. Brez državne "pomoči". Tak da... Nisem jaz ti ;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Truplo
      16.05.2012 ob 20:42 Truplo

      Takile sejmi so več ali manj čisto brez veze. Razna podjetja lahko komot dobijo delavce iz razpisov, objav na spletni strani, na določenih razglasnih deskah. Zavod itak glede tega ne dela dobesedno nič, ampak zapravlja čas z nekimi predavanji in predvsem grožnjami, da ti bodo vzeli nadomestilo, če ne naradiš tega in tega. Torej, če danes nisi bil tam, bi lahko izgubil nadomestilo, vendar tam tudi ni bilo nobenega, kateri bi mi lahko dal kakšno potrdilo, da sem dejansko bil tam. Dobil sem odgovor, da je pač v mojem interesu in ne njihovem, da si kaj iščem. S tem se sicer strinjam, vendar naj potem ne pošiljajo dopisov z grožnjami, saj s tem tudi zapravljajo davkoplačevalski denar. Upam, da nova vlada sklesti te razne službe, katere ne naredijo kaj dosti. Večini nezaposlenih bo dovolj, da si uredi papirje, dobi kakšen nasvet in to je to. Kaj sploh dela tisti center na Slovenski ulici? Prideš tja in ti napiše neki zaposlitveni načrt. Bedarija!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. smrt
      16.05.2012 ob 21:11 smrt

      ;_ Pištek na prvoj sliki mijsli menda ka so pa iskaliTalente tak vneto je odo od štanta do štanta

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.05.2012 ob 21:34 Iskalec gost

      @Truplo: Thumbs up še z besedo ;) @smrt: to bi naj bilo smešno?!? Jaz danes nisem bil na sejmu, sem pa poslal dve prošnji v SLO in dve v AUS. Javim kako bo ;)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Truplo
      16.05.2012 ob 22:07 Truplo

      Glede prošenj: jaz pošljem vsaj na dva tedna eno. Ker jim je važno, da nekaj pošlješ, ne glede na to, če bo kaj uspeha. Vendar, službe, kjer bi mogoče našel sebe, zahtevajo kolikor toliko spodobno znanje angleščine ali nemščine oz. obojega. Za silo vem angleško, vendar je to premalo. Tako nameravam sam financirati za začetek osnovi tečaj nemščine in malo nadaljevalnega angleščine, da bom lahko malo konkurenčen. Zavod te napoti in ti plača tečaj tujega jezika komaj za t. i. III. stopnjo. Da to dosežeš, moraš že veliko vedeti. Spet zadeva prirejena za visoko šolane, saj tam več ali manj vsak obvlada vsaj osnove tujega jezika. Meni ni jasno, čemu ne financirajo ravno obratno... da dobiš osnovo, če pa želiš samoiniciativno kaj več, si pa sam plačaj. Danes je bilo tudi tako... samo na dveh mestih sem povedal izobrazbo, pa je bilo takoj tisto: "Hja, veste, to je bolj za tehnične tipe, pa za take z smislom za kaj vkup spravliti ipd..."! Tako sem bil rajši tiho, vzel anketne liste, pri kavi to izpolnil in jih štiri vrnil skupaj z življenjepisom, pri pisanju katerega sem se potrudil in je tako vsebinsko, kakor oblikovno kar v redu. Morda pa kaj uspe?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. smrt
      17.05.2012 ob 16:10 smrt

      Tej sejem je zajebavanje in norca delanje iz ljudij .Ne poznan nikoga da bi kje kdaj napijsal da je prek toga sejma dobil zaposlitev oziroma delo .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.