https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Vlaki v Pomurju kmalu s hitrostjo 160 km/h

18.05.2012 ob 8:30  

Z železniškim projektom na progi Ormož-Murska  Sobota-Hodoš bi hitrost vožnje vlakov povečali na 160 km/h.


Za projekt izvennivojskega križanja ceste Ormož - Središče ob Dravi in železniške proge Ormož - Murska Sobota - Hodoš v Pušencih bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo dodelilo evropska sredstva. Od skupne vrednosti projekta, ki znaša 5,68 milijona evrov, bo delež iz Evropskega sklada za regionalni razvoj nanesel 4,3 milijona evrov.

Promet uporabnikom in okolju bolj prijazen

Kot sporočajo z gospodarskega ministrstva, bo s projektom posodobljenih 882 metrov ceste, zgrajenih 183 metrov cestnega nadvoza čez železnico in podhod za pešce pod železnico na območju postajališča, hkrati pa bodo prestavljeni in zaščiteni tudi komunalni vodi (plinovodi, vodovodi, elektrovodi, javna razsvetljava ipd.). Projekt naj bi bil predvidoma končan maja 2014, prinesel pa naj bi večjo prometno varnost in zagotovil večjo pretočnost prometa na povezovalni cesti. Obenem naj bi se znižali stroški uporabnikov, zmanjšal hrup in emisije izpušnih plinov, s čimer bi se izboljšale tudi bivalne razmere lokalnega prebivalstva.

Vlaki naj bi dosegali hitrosti do 160 km/h

Ukinitev obstoječega nivojskega križanja v Pušencih pa pomeni tudi možnost, da se železniška  proga Ormož-Murska Sobota-Hodoš, ki je del širše mednarodne železniške infrastrukture, uredi za hitrost 160 km/h.

Foto: wikipedia.org

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2012 ob 19:52 realist gost

      Ka rejsan trbej železniški progaj in postajaj: 1. najprej treba ljudi spodbuditi, ka sploh idej nekan z vlakon. Torej predvsem znižati cene (npr. v ljutomer pride 1,75€, kar je preveč). Potem, za ljudi, ki pridejo na železniško postajo v MS urediti tista kolesa za sposojo, kot jih imajo v večjih mestih. Da lahko iz železniške kolesarijo proti BTC-ju, centru, Maximusu... 2. Malo spremeniti izgled železniških postaj. V MS zgleda postaja kak iz časa rimljanov. Saj OK, hiša je zriktana, te pa vidiš poleg propadajoče stavbe, asfalt, ki popoka in se tvoje mnenje o postaji takoj spremeni. V Veržeju postaje sploh ni 3. Čimprej napraviti drugi tir, ka se nebodo križali potniški in tovorni vlak. S tem vlaki nebi zamujali, tranzit bi bil hitrejši. 4. Fajn bi bilo tudi, da bi vlaki šli s pomočjo elektrike in ne dizla. To je boljše za okolje To so moji skromni predlogi za začetek. Zagotovo so bolj primerni kot ta zgoraj navedeni

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2012 ob 20:45 zgodovina gost

      kaj je to,vlak?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2012 ob 22:47 Medicius gost

      1,75€ iz MS v Ljutomer je "džabe". Tu si drek za "vüja" počo. Glede vzpodbude se popolnoma strinjam, vse ostalo pa sledi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.