https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Tromejnik v goričkem derbiju vzel skalp Gradu

Grad, 21.5.2012  

Nogometaši Tromejnika so minuli vikend v goričkem derbiju premagali Grad in tako tri kroge pred koncem prvenstva Grad "potisnili" na predzadnje mesto 3. SNL vzhod. Tromejnik je z zmago skočil na 7. mesto.

Grad : Tromejnik G-Kalamar 2:4 (1:3)

Gledalcev: 800

Strelci: 0:1 Bokan R.(8), 1:1 Krpič F.(11), 1:2 Bokan R.(13), 1:3 Čontala D.(42), 1:4 Sukič D.(52), 2:4 Buček Huber N.(89)

Grad: Klemenčič, Krauthaker, Krpič F. (Sukič), Gaber, Banfi (Horvat), Sajko, Gorinšek, Arsič  Vrabelj, Zilić (Buček Huber), Stošić

Tromejnik G-Kalamar: Fartek, Nemec, Bokan R. (Mešič), Šnurer, Kous B., Sukič (Grah), Vrečič (Bokan B.), Potrč, Horvat, Janža, Čontala

Prijetno vreme, gorički in sosedski derbi, je ob igrišče pod gradom privadilo okrog 800 ljubiteljev nogometa. Igralci NK Grada, potrebni novih točk za obstanek v 3. SNL, so optimistično pričakovali tekmo, a vse se je spremenilo že v samem začetku tekme, ko je po dveh minutah tekme sodnik Huselja izključil trenutno najboljšega igralca Grada, Gorinška, kar je povzročilo negodovanje pristašev domačih, ki so bili mnenja, da je bila kazen prestroga. 

Že v 8. minuti je sledil ponovni šok za domače, po nedosojenem prepovedanem položaju gostov so le ti po izvajanju kota prišli v vodstvo, odbito žogo je mimo Klemenčiča v mrežo poslal Bokan. Že tri minute kasneje je sledilo izenačenje, Krpič je s 15 metrov neubranljivo zadel za 1:1. 

Veselje domačih je trajalo kratko, kajti že v 13. Minuti so goste ponovno povedli. Klemenčič je zapustil vrata, a slabo posredoval, žoga se je spet odbila do Bokana, ki je z lobom zadel prazna vrata. Potem smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, nekaj poskusov na obeh straneh, a brez zadetka. 

V 42. minuti je domača obramba storila napako, potem ko je Sajko preigraval in izgubil žogo Vrečič je sam prodrl po desni strani, v sredini našel Čontalo, ki se je znašel sam pred Klemenčičem in zadel za 1:3. 

Drugi polčas smo lahko spremljali dokaj enakovredno igro, čeprav so domači skoraj celo tekmo igrali le z 10 igralci. Poskusi Krpiča, Stošiča, Horvata, Arsiča in Ziliča so bili neuspešni in kazen je sledila v 52. minuti, ko je Sukič lepo zadel za visoko vodstvo Tromejnika 1:4. Sledilo je nekaj menjav na obeh straneh in v zaključku tekme znižanje vodstva gostov, Buček Huber zadel za Grad in za končnih 2:4.

Po tekmi so domači izkazovali nezadovoljstvo zaradi odločitev sodniške trojke, pred nogometaši Grada pa je zdaj težka naloga pred zadnjimi tremi krogi, da si zagotovijo potrebno število točk za obstanek v 3. SNL vzhod. 

Tekst: Silvester Železen

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2012 ob 20:02 gost

      dajte ne pretiravajte z tem številom gledalcev,največ 500nikakor pa ne 800!!

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2012 ob 20:04 jš2 gost

      jš ne bluzi,če je bilo oddanih več kak 500 kart !!! pa prištej še deco in ženske in smo pri tej št.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2012 ob 20:42 asd gost

      mantranje !!!

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2012 ob 21:24 asdf gost

      naj se vidi što je najbokši na goričkon ;-)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.05.2012 ob 8:30 abc gost

      par dobrij freč goričank je bilou - super

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.05.2012 ob 12:28 killa hilla gost

      ni vredno omembe!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.